Χειμερινός τουρισμός σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χειμερινός τουρισμός σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Αλήθεια πόσοι από εμάς έχουμε επιλέξει να αναλώσουμε μεγάλο μέρος της άδειας μας τη χειμερινή περίοδο, στη χώρα όπου το μαγικό ραβδί του χειμώνα τη μεταμορφώνει σε ένα μαγικό παζλ με χρώματα της φύσης; Νιώστε, μυρίστε, αγκαλιάστε, γευτείτε και εν τέλει ζήστε την εμπειρία του ταξιδιώτη σε μια χώρα, όπου ο ηπειρωτικός της  κορμός ξεδιπλώνει άπειρες επιλογές για πραγματικά αξέχαστες διακοπές και το χειμώνα.
Οι δυνατότητες και οι επιλογές για όσους αγαπούν τον χειμώνα
Ο χειμερινός τουρισμός είναι εδώ και δίνει το φιλί της ζωής σε απομακρυσμένους προορισμούς της χώρας, που, μακριά από τα φώτα της Μυκόνου και της Σαντορίνης, προσφέρει μοναδικές και ξεχωριστές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Ο χειμερινός τουρισμός είναι η λύση για  την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέραν του εξαμήνου Μάιος-Οκτώβριος. Σύμφωνα με μελέτη της McKinsey το μεγάλο ζήτημα του ελληνικού τουρισμού είναι η εποχικότητα, καθώς το 80% των τουριστών στην Ελλάδα έρχεται από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο. Σε αντίθεση με τους άμεσους ανταγωνιστές μας, όπως η Τουρκία, που το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 70%, η Ιταλία στο 68% και η Αίγυπτος στο 53%.  Οι ξένοι δεν γνωρίζουν πως η Ελλάδα διαθέτει 16 χιονοδρομικά κέντρα, έστω και μικρά, τα οποία φυσικά και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά της Ελβετίας ή της Αυστρίας, αλλά θα μπορούσαν να είναι πόλος έλξης για ξένους επισκέπτες.
Διαμονή σε αγροτουριστικό κατάλυμα
Είναι πολύ βασικό για όσους θελήσουν να βιώσουν την εμπειρία διαμονής σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα, να γνωρίζουν τι σημαίνει αγροτουρισμός και πως αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού διαμορφώνει την ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη. Ο αγροτουρισμός είναι  μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται σε μη αστικό χώρο και αφορά δραστηριότητες υποδοχής και φιλοξενίας που ασκούνται από επιχειρηματίες αγρότες με σκοπό τόσο την εκμάθηση των αγροτικών δραστηριοτήτων στους επισκέπτες όσο και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας, μέσα από την εκμετάλλευση των τουριστικών καταλυμάτων και από την τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων με προϊόντα τοπικής παραγωγής γεωργικών συνεταιρισμών. Προσδιορίζεται από τη διαμονή σε αγροκτήματα ή σε καταλύματα παραδοσιακού χαρακτήρα και μικρής δυναμικότητας, καθώς και από μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής στην ύπαιθρο, που συνδέονται είτε με την γεωργική / κτηνοτροφική παραγωγή, την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και τα πολιτισμικά στοιχεία του αγροτικού χώρου, είτε με υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η ορειβασία, η πεζοπορία, η ποδηλασία βουνού κ.α.
Η αγροτουριστική προσφορά δεν πρέπει να περιορίζεται στην απλή παροχή καταλύματος, αλλά να απαιτείται η παροχή δυνατοτήτων πραγματοποίησης βιωματικών εμπειριών και ο συνδυασμός με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο οικοτουρισμός και ο πολιτιστικός τουρισμός.  Σε έναν αγροτουριστικό ξενώνα οι επισκέπτες θα περπατήσουν στη φύση, θα κόψουν από το μποστάνι τα λαχανικά τους, θα πατήσουν σε λάσπες, θα πλημμυρίσουν την καρδιά τους με αρώματα της φύσης, θα περπατήσουν σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, θα κάνουν ποδήλατο βουνό, θα πιούν αρωματικά τσάι, θα μαγειρέψουν στον ξυλόφουρνο και στο τέλος της ημέρας θα νοιώσουν τη ζεστασιά από τη φωτιά στο τζάκι.
Διαμονή σε Resort
Για όσους η διαμονή είναι ζήτημα απόλαυσης που περνάει μέσα από τις παροχές ενός ξενοδοχείου, τότε η διαμονή σε ένα Resort είναι μονόδρομος. Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά οι Taylor Made υπηρεσίες, είναι αυτές που βοηθούν τον επισκέπτη να αισθανθεί ότι είναι μοναδικός. Δεν είναι μόνο η αίσθηση ενός πολύ αναπαυτικού στρώματος, η μυρωδιά ενός πεντακάθαρου δωματίου, η σωστή θερμοκρασία, ένα καλό πρωινό, οι άνετοι χώροι, αλλά και η ανταπόκριση του Resort σε κάθε απαίτηση του πελάτη. Διατροφή που καλύπτει τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, ανέσεις (spa,sauna, gym) είναι από τις βασικές παροχές στο χαρτοφυλάκιο ενός resort, αλλά και χώροι ιδιαίτερης αισθητικής θα καλύψουν τις αισθητικές απαιτήσεις των πελατών. Το ξενοδοχείο δεν είναι απλά ένας τόπος για να μείνεις, αλλά και ένα έργο τέχνης, μια άποψη, ένας τρόπος να επικοινωνήσεις, θα υπογραμμίσουν στελέχη αυτών των μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages