ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΗΝ επιβεβαίωση ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα ζητώντας περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη δημοσκόπηση για την Πελοπόννησο, αποκτά το ρεπορτάζ μας όπου οι πολίτες παίρνουν το μικρόφωνο και το λόγο για όσα τους αφορούν.
Τα οικονομικά θέματα αποτελούν κεντρικό σημείο συζητήσεων σε παρέες, με φίλους στους χώρους συνάθροισης όπου πολλές φορές οι πολίτες εκφράζουν τα συναισθήματά τους όπως τα βιώνουν λόγω της κρίσης. Ο κ. Παναγιώτης Κ. σε ένα κατάστημα εστίασης ευχήθηκε ο κόσμος να περάσει καλά τις γιορτές, ενώ τόνισε ότι "όλοι περίμεναν την εξόφληση της επιδότησης ελαιολάδου αλλά τα χρήματα είναι λίγα, οπότε είναι γεγονός ότι ρευστό δεν υπάρχει στην αγορά κι όσο περνά ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο".
ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ο κ.Γιώργος είπε ότι "λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά θα μας φέρει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο που έκαναν το κούρεμα στα ταμεία με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης" για να προσθέσει ότι "περιμένουμε από τους πολιτικούς μας να φέρουν όλα τα χρήματα που έστειλαν στο εξωτερικό όπως το έκαναν όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί χρόνια τώρα να θέλουν να επιβιώσει η Ελλάδα". 
Ο ηλικιωμένος απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν λεφτά για δώρα είπε με νόημα ότι "δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για δώρα στα εγγονάκια αφού κι αυτό εξαφανίστηκε...αφού από το λάδι μένει μόνο το 10%, ενώ ο φόρος είναι 25%, αν αφαιρέσεις τους εργάτες και τα άλλα έξοδα δεν μένει τίποτα".
Ο κ. Δημήτρης Μπινίσκος μπαίνοντας στην κουβέντα εξήγησε ότι το ερώτημα είναι πλέον "αν θα επιβιώσουν οι πολιτικοί μας ή θα επιβιώσουν οι Έλληνες ώστε να πάμε μπροστά οπότε η μόνη διέξοδος είναι να φέρουν τα λεφτά στην χώρα ώστε να δούμε προκοπή". Διερωτήθηκε γιατί διαρκώς το πολιτικό σύστημα ρίχνει τα βάρη στον..."παράγοντα άνθρωπο" φορτώνοντας νέα βάρη και φόρους...
Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Η κα Τούλα ευχήθηκε χρόνια πολλά με ηρεμία, αλληλεγγύη λέγοντας ότι "χρήματα εδώ υπάρχουν αλλά ξοδεύονται όλα στις προσφορές ενώ το ευτύχημα είναι η περιοχή μας έχει αγροτικό εισόδημα, ωστόσο υπάρχει παραγωγή αγροτικών προιόντων με αποτέλεσμα να διακινείται χρήμα στην αγορά". 
Ο κ. Γ. Φούρλαρης που ζει στα περίχωρα παραδέχεται ότι "οι τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν μειωθεί από πέρσι λόγω της κρίσης, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα υποφέρουν" επισημαίνοντας ότι "το μεγάλο μας παράπονο είναι ότι έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά στην τύχη τους και το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει αγροτική παραγωγή η οποία ενισχύει την επιβίωση των κατοίκων που έχουν απομείνει". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages