ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ αλλά αναμενόμενες κυριαρχούν στην τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε στην δημοσιότητα για το πολιτικό σύστημα στην Πελοπόννησο και την Μεσσηνία.
Κατά κανόνα η δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων είναι σε μια κρίσιμη καμπή παρά τα ποσοστά κάτω από το 40% ή κοντά στο 52%, τα οποία όμως πέρα από την εικόνα των ψηφοφόρων που εκφράζουν την συμπάθειά τους, αν υπήρχε ερώτημα για επιλογή ψήφου, τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
Αποτελεί ωστόσο οξύμωρο σχήμα πως μια δημοσκόπηση για την περιφέρεια επικρατεί το 25,0% με μάλλον θετική και το 29,5% με μάλλον αρνητική γνώμη για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Από την στιγμή μάλιστα που από την Καλαμάτα ως την Κυπαρισσία και τον Μελιγαλά, υπάρχουν απτές αποδείξεις για την υλοποίηση των έργων. Οπότε πρέπει να δούμε να το δείγμα των ερωτηθέντων προέρχεται από μεγάλα αστικά ή συγκεκριμένους Δήμου του Νομού.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Η δημοσκόπηση όπως κι άλλες πανελλαδικές ωστόσο τονίζουν ξεκάθαρα ποιοί έχουν αποτύχει και ποιοί όχι σε αυτό τον τόπο και στην χώρα μας. Μας εκπλήσσει ότι σε όσες δημοσκοπήσεις έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στους θεσμούς πρώτη προτίμηση παραμένει ακλόνητα ως κύρια επιλογή ο Στρατός. Με θετική γνώμη στο 57,5% και λίγο η καθόλου κοντά στο 40%. 
Η Αστυνομία και οι επιχειρήσεις συμπληρώνουν την τριάδα, ενώ η Εκκλησία έρχεται στην 4η θέση και ως έκπληξη στην 6η θέση τα κοινωνικά δίκτυα με ποσοστό 27,5%. Η χαμηλότερη αποδοχή που φτάνει σε μονοψήφια ποσοστά στις τελευταίες 3 θέσεις βρίσκει τις τράπεζες, τα πολιτικά κόμματα και το συνδικαλιστικό σύστημα από 8,5 ως 5,5%. Μια ακόμα απόδειξη ότι κάποιοι έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την κοινωνία. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτά τα ποσοστά να είναι χειρότερα σε περιοχές με ακραίες συνθήκες φτώχειας..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages