O HELLAS SAT ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ..ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

O HELLAS SAT ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ..ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ενα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο σηματοδοτεί η ανανέωση της σύμβασης του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Hellas Sat, διά του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την ελληνική δορυφορική πολιτική. Εάν δεν καταγγελθεί από κάποιο από τα δυο μέρη, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο ή τον πάροχο δορυφορικών τηλεπικοινωνιών Hellas Sat, για την αξιοποίηση της ελληνικής τροχιακής θέσης στην 39η μοίρα, η σύμβαση, μετά την ανανέωσή της, ισχύει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2041. Με την τωρινή συμφωνία επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση των όρων υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, που πλέον θα περιλαμβάνει έξι αναμεταδότες, έναντι τριών, που προέβλεπε η αρχική σύμβαση, ενώ εξασφαλίζονται και 17 χρονοαναμεταδότες για το Δημόσιο, ως αντάλλαγμα για καθυστερήσεις στην παράδοση του 3ου αναμεταδότη. Στη συμφωνία, περιλαμβάνεται ο όρος ότι οι επίγειες ραδιοσυχνότητες είναι αποκλειστικής και αναφαίρετης δικαιοδοσίας του κράτους. Οι κάτοικοι της υπαίθρου, και γενικότερα οι αγρότες, θα έχουν αυξημένες δυνατότητες: 1. Αγροτικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο:Καλύτερο δίκτυο τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικού σήματος ή κάλυψη και λευκών περιοχών. Δηλαδή, καλύτερο σήμα στην τηλεόραση, γρήγορες ταχύτητες στο διαδίκτυο, βελτιωμένη τηλεπικοινωνία και στα απομακρυσμένα χωριά ή νησιά. Δυνατότητες για Ψηφιακή Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία. 
2. Υγεία:Δυνατότητες για καλύτερη υγειονομική πρόληψη και περίθαλψη στα νησιά, μέσω τηλεϊατρικής. Ήδη, και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας στον πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και για την τηλεϊατρική γ΄ γενιάς, διότι υπάρχουν περιοχές μέχρι σήμερα, που, παρά το επίδομα των 400 ευρώ, για γιατρούς σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν πηγαίνουν γιατροί να διοριστούν, φοβούμενοι ότι σε μια δύσκολη κατάσταση δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν, διότι δεν έχουν υποστήριξη από οργανωμένη δομή υγείας. 
3. Αγροτική εκπαίδευση: Επιπλέον δυνατότητες για νέους και παλαιούς παραγωγούς να ενταχθούν σε αγροτικά και μη εκπαιδευτικά προγράμματα, να σπουδάσουν μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων και εφαρμογών, είτε σε προπτυχιακό, είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο. 
4. Ασφάλεια:Οι αναμεταδότες του υπάρχοντος δορυφόρου, ήδη χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ, ενώ υπάρχουν κι άλλοι δημόσιοι φορείς, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χρήση του δορυφορικού φάσματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages