ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ… ΠΡΩΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ… ΠΡΩΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων φοιτητών, καθώς η συμπλήρωση μπορεί να ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, όμως έχουν ακόμη στη διάθεσή τους, λίγες ώρες για να αφαιρέσουν –μόνο να αφαιρέσουν- κάποιες Σχολές, για τις οποίες έχουν ενδεχομένως μετανιώσει.
 «Η διαδικασία, εξελίχθηκε κανονικά, με την προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών να ολοκληρώνεται προχθές, χωρίς προβλήματα και το υπουργείο, να δίνει τη δυνατότητα μέχρι και σήμερα στους υποψηφίους, να αφαιρέσουν από τη δήλωσή τους Σχολές και μάλιστα, όσες θέλουν», δήλωσε μιλώντας στη «ΦΩΝΗ» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό, γίνεται προκειμένου να μην αδικηθεί κάποιος μελλοντικός φοιτητής, αφού το σύστημα είναι ανταγωνιστικό. Οι περισσότεροι υποψήφιοι, προσπάθησαν να συνδυάσουν όνειρα και αποκατάσταση, με τη δεύτερη, να κερδίζει αισθητά, όσους δεν μπορούν λόγω συνθηκών, να… ονειρεύονται, καθώς η κρίση, «ανάγκασε» αρκετούς, να επιλέξουν Σχολές που θα τους ανοίξουν άμεσα την πόρτα στην επαγγελματική αποκατάσταση, όπως τις Στρατιωτικές, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, κάτι που συνέβη κυρίως, στην περίπτωση των άριστων. 
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ… ΠΡΩΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Στη Μεσσηνία άλλωστε, πολλοί ήταν και φέτος οι υποψήφιοι, που έγραψαν αρκετά καλά, παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πρώτη των πρώτων, είναι η Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου από το Γενικό Λύκειο των Γαργαλιάνων, η οποία συγκέντρωσε 19.374 μόρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τα 31 συνολικά Λύκεια του  νομού, στα 10, υπήρξαν άριστοι και μάλιστα αρκετοί, υποψήφιοι δηλαδή, που κατάφεραν να σπάσουν το… φράγμα των 18.000 μορίων! Η «Φ», δημοσιοποιεί τις επιτυχίες του πρώτου από κάθε σχολείο, με τους πέντε από αυτούς, να είναι απόφοιτοι Λυκείων της Καλαμάτας και τους άλλους πέντε, από τον υπόλοιπο νομό. Δεύτερος, μετά την Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, είναι ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, με 18.999 μόρια. Ακολουθεί στην τρίτη θέση, η Αγγελική Βασιλοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, με 18.840 μόρια και στην τέταρτη θέση από όλους τους υποψηφίους της Μεσσηνίας, η Αντωνία Γεωργιοπούλου, απόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, με 18.660 μόρια. 
Εξαιρετικά, έγραψε μια ακόμη άριστη μαθήτρια, η Αναστασία – Μανταλίνα Ματαλίκα, από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, με 18.599 μόρια, ενώ άριστο, είχε και το 4ο Γενικό Λύκειο της πόλης, καθώς ο Χρήστος Δικαίος, συγκέντρωσε 18.567 μόρια. Η επόμενη επιτυχία, έρχεται από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά, με τη Γεωργία Δαβίλα να φτάνει τα 18.441 μόρια, ενώ άριστα, με 18.193 μόρια, έγραψε ο άριστος μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Γιώργος Κοκορόγιαννης. Τέλος άριστους, είχαν και τα Λύκεια Κυπαρισσίας και Αρφαρών, με τον Βασίλη Παπαγεωργίου να συγκεντρώνει 18.151 μόρια και την Καλλιρρόη Ξυνού, 18.040 μόρια, αντίστοιχα. Αυτοί λοιπόν, είναι μερικοί μόνο από τους άριστους και συγκεκριμένα, οι πρώτοι των πρώτων από κάθε Λύκειο της Μεσσηνίας, στο οποίο υποψήφιοι σπουδαστές,  συγκέντρωσαν περισσότερα από 18.000 μόρια. 
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Οι άριστοι στο νομό και ακόμη περισσότερο στην Καλαμάτα, πρέπει μαζί με την αναζήτηση σπιτιού στις περιοχές που έχουν περάσει ή με τα υπόλοιπα διαδικαστικά, να έχουν σε κάτι ακόμη, το νου τους. Ο λόγος για τις πολλές υποτροφίες που θα δοθούν και φέτος. Βραβεία, θα δώσει στους πρώτους των πρώτων, η Eurobank, ενώ τον Σεπτέμβριο, θα προκηρυχθεί στην Καλαμάτα, η υποτροφία Λυκούργου Σκιά. Υποτροφίες σε οικονομικά ασθενέστερους αριστούχους, δίνει κάθε χρόνο η Μητρόπολη Μεσσηνίας, ενώ στους πρώτους που πετυχαίνουν στις Νομικές Σχολές, υπό προϋποθέσεις, δίδεται το βραβείο στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages