Από την Μεσσηνία και την Μύκονο στον Παναθηναικό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Από την Μεσσηνία και την Μύκονο στον Παναθηναικό

Το αμερικανικό περιοδικό «The American Interest» κάνει αφιέρωμα στην ενδεχόμενη αγορά του Παναθηναϊκού από την PanAsia μιλώντας για τον Βίκτωρα Ρέστη που «βρίσκεται πίσω από την επένδυση» και στους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την «πράσινη» ΠΑΕ.Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό «The American Interest» στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται στην πιθανή απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την PanAsia πίσω από την οποία, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται ο Βίκτωρας Ρέστης. Στο εν λόγω άρθρο υποστηρίζεται πως ο Παϊρόζ που έχει τον ρόλο του broker έχει επενδυτικά πλάνα για ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Μύκονο και την Μεσσηνία, ενώ χαρακτηρίζει ως «περίεργο» το σκέλος της επένδυσης που αφορά τον Παναθηναϊκό. 
Το περιεχόμενο του άρθρου κινείται γύρω από την γενικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα του Βίκτωρα Ρέστη αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο. Στο πως, δηλαδή, οι αλλαγές των κυβερνήσεων επηρεάζουν ορισμένους «ολιγάρχες» όπως τους χαρακτηρίζει, καθώς εκείνοι πάντα επιθυμούν να «κινούν τα νήματα».

«Επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Μύκονο και στην Μεσσηνία»

Το σκέλος που κάνει λόγο για τον Παναθηναϊκό, συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά «Τα χρήματα που διοχετεύονται μέσω του Βίκτωρα Ρέστη είναι φαινομενικά ταϊλανδέζικα. 
Τον περασμένο χειμώνα, η Pan Asia Investments, μια κοινοπραξία μεγιστάνων που ενσωματώθηκε στην Ελβετία αλλά προέρχεται κυρίως από την Μπανγκόκ, άρχισε να αποστέλλει κερδοσκόπους στην Ελλάδα. Οι εκκρεμείς αγορές περιλαμβάνουν σύνολα ξενοδοχείων στη Μύκονο καθώς και τη Μεσσηνία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε αυτό το τμήμα της χώρας. 
Αλλά η πιο περίεργη αγορά της Pan Asia, που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, είναι η εξαγορά του Παναθηναϊκού έναντι του ποσού των 27 εκατ. ευρώ. 
Η παλαιότερη αθλητική ομάδα της Ελλάδας και ίσως η τελευταία μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου που δεν υποστηρίζεται από «βρώμικα» χρήματΣτη συνέχεια γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες κινήσεις του Παϊρόζ στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και στα ερωτηματικά που έχουν προκύψει τόσο στον Τύπο όσο και στον κόσμο φυσικά του Παναθηναϊκού για τις πιθανές ενέργειες του Ταϊλανδού. Μάλιστα, δίνεται και ως μία εξήγηση για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το γεγονός πως ουδέποτε κάποιος ξένος ως τώρα έχει αγοράσει μία ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. «Η εξαγορά πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. 
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο μόνος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός σύλλογος που έχει αγοράσει ο Πιεμπονγκσάντ τα τελευταία χρόνια, αλλά η απόκτησή του έχει προκαλέσει ερωτηματικά στον αθηναϊκό Τύπο. Κανένας αλλοδαπός ποτέ ως τώρα δεν είχε αγοράσει μια ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages