ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΔΕΝ έλειψαν ξανά οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ των παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας την Δευτέρα το βράδυ για καυτά θέματα των 2 συνεδριάσεων.
Εντάσεις εξέφρασαν σε τοποθετήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι κατά την ψήφιση του Απολογισμού και Ισολογισμού του 2016, με κριτική για την διαχείριση του Δήμου, των έργων που δεν εκτελούνται με διαγωνισμούς όπως και την ομογενοποίηση υπηρεσιών του. 
Ο Δήμαρχος Τάκης Κατσίβελας μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοτική αρχή κατά κύριο λόγο για τις ανάγκες του εκτέλεσε διαγωνισμούς κι όχι απευθείας αναθέσεις οπότε δεν υπάρχει υπέρβαση κόστους αλλά ούτε υπερτιμολογήσεις καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες δικλείδες υλοποίησης προμηθειών ή τεχνικών έργων.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος επισήμανε ότι δεν χρειάζεται μια ολόκληρη θητεία για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας η οποία παρά τις προτάσεις της μειοψηφίας δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα. Διερωτήθηκε τι θα συμβεί σε περιπτώσεις καταπατήσεων οικοπέδων αλλά κυρίως η αξιοποίηση κτιρίων ή περιουσιακών στοιχείων όπως το Βρωμονέρι κι αλλο.υ. 
Ο Σαράντος Κουκούμης υπενθύμισε ότι πάγια τακτική ιδιωτών ήταν η προσφυγή σε αγωγές για έργα που έγιναν με προφορικές εντολές, καθώς σήμερα οι αγωγές διαπιστώνουμε ότι αγγίζουν τις 600.000 ευρώ κι επομένως έχει αρνητικό αντίκτυπο στον προυπολογισμό. Αναρωτήθηκε γιατί πλέον πληρώνουμε σπασμένα άλλων εποχών. Τελικά η έγκριση ισολογισμού-απολογισμού έγινε κατά πλειοψηφία και με λευκή ψήφο από την πλευρά του Μπακούρου.
"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΑ..ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Προεκτάσεις έλαβε το θέμα της διάθεσης των αποθεματικών του Δήμου που φτάνουν τα 6 εκ. ευρώ μετά από διαγωνισμό σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με την επιτροπή που συστάθηκε να αποτιμά την καλύτερη προσφορά. Το θέμα όμως έλαβε πολιτικές προεκτάσεις καθώς πέρα από τις παροχές και το επιτόκιο, δημοτικοί σύμβουλοι μάλλον θυμήθηκαν το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου 'Οι τράπεζες δεν αγαπούν' λέγοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος. 
Πρόταση να πάνε τα αποθεματικά στην Τράπεζα Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών όπως συνέβη στο Δήμο Καλαμάτας έκανε η Γ. Μαραβελή, ενώ αμφιβολίες για τις παροχές εξέφρασε ο Σ. Μπακούρος. Ωστόσο το κλίμα φορτίστηκε κυρίως από δημοτικούς συμβούλους Φιλιατρών με...κοινή γραμμή του κ. Πούλου, Παπαθεοδοσίου και Δ.Σαρμαντζή. Το αίτημα των συμβούλων αφορούσε τα κλειστά υποκαταστήματα τραπεζών στη πόλη, διεκδικώντας ένα ΑΤΜ, το οποίο μάλιστα ζήτησε και για το Κοπανάκι ο κ. Κουτρουμπής καθώς υπάρχει σοβαρό θέμα συναλλαγών πολιτών. Μάλιστα οι κάτοικοι του Κοπανακίου αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Δώριο ώστε να εξυπηρετηθούν...
Τελικά υπέρ των διαθέσιμων στην Eurobank που είχε την καλύτερη προσφορά ψήφισαν 9 σύμβουλοι, ενώ κατά τάχθηκαν οι κ. Παπαθεοδοσίου, Πούλος, Κουτσούλης, ενώ λευκό ψήφισαν οι κ. Σαρμαντζής και Κουτρουμπής. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages