Μαραθόπολη Μεσσηνίας: Πεπόνια με 45 χρόνια ιστορίας, ποιότητα σε διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 5 Ιουλίου 2025

Μαραθόπολη Μεσσηνίας: Πεπόνια με 45 χρόνια ιστορίας, ποιότητα σε διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας


 
ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΤΟΠ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ  ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΤΕ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ.....Τα πεπόνια του Αντώνη Γκόνη από τη Μαραθόπολη Μεσσηνίας έχουν ιστορία 45 χρόνων και “κάνουν καριέρα” σε εστιατόρια με αστέρι Μισελέν στη Γαλλία.

Παράγονται στα εύφορα χώματα της Μεσσηνίας και καταναλώνονται, μεταξύ άλλων, σε εστιατόριο με αστέρι Μισελέν στη χώρα της υψηλής γαστρονομίας, τη Γαλλία.

Το πεπόνι του Αντώνη Γκόνη από τη Μαραθόπολη, κρατώντας αναλλοίωτη την ποιότητα για δεκαετίες, μπαίνει σε καλαίσθητες συσκευασίες με την επωνυμία “Gonis Melon” και μεταφέρει τη γεύση του σε Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Όπως είπε ο ίδιος στην κάμερα της ΕΡΤ, η ιστορία ξεκινά 45 χρόνια πριν, από τον πατέρα του, ο οποίος καλλιεργούσε δέκα περίπου στρέμματα, πουλώντας το προϊόν μόνος του σε λαϊκές αγορές και μανάβικα, καταφέρνοντας να αυξήσει το κέρδος, λόγω της απουσίας μεσαζόντων. Εκτός, όμως, από το κέρδος, κατάφερε να συστήσει στους καταναλωτές το προϊόν και να το συνδέσει με την υψηλή ποιότητα, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές.

Η ιστορία αλλάζει κεφάλαιο το 2005, όταν ο Αντώνης αποφασίζει να αφήσει το επάγγελμα της ηχοληψίας και μαζί και την πρωτεύουσα, για να επιστρέψει στον τόπο του και στην καλλιέργεια πεπονιού.

Δίπλα στη θάλασσα, με το πέρασμα των χρόνων, τα στρέμματα από 10 έγιναν 40, ενώ ο συνδυασμός καλλιεργητικών πρακτικών και φυσικού περιβάλλοντος οδήγησαν στην είσοδο του πεπονιού «Gonis» σε εστιατόριο στη Γαλλία, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν.

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του εστιατορίου, επισκέφτηκε την Καλαμάτα, του ζήτησε να τον ξεναγήσει στα χωράφια για να δει τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία. ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages