Ανοικτή Επιστολή στο Πρωθυπουργό για την Μεσσηνία, το Νότο του Νότου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Ανοικτή Επιστολή στο Πρωθυπουργό για την Μεσσηνία, το Νότο του Νότου

Ανοικτή Επιστολή στο Πρωθυπουργό για την Μεσσηνία, τον Νότο του Νότου
Δύσκολοι καιροί...για Πολιτική αλλά και την Μεσσηνία μας!

H επίσκεψη του Πρωθυπουργού διεξάγεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Μεσσηνία που τολμά να βγει από το τέλμα των αδικιών που υφίσταται εδώ και χρόνια. Από την προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού μέχρι σήμερα στο αμφιθέατρο της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης είναι αλήθεια δεν έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα για την ενίσχυση της εικόνας του τόπου μας παρά τις υποσχέσεις και τις προσπάθειες για αναστροφή του αρνητικού κλίματος.Οι παραγωγικές τάξεις του Νομού οφείλουν να υπενθυμίσουν τα υπομνήματα που είχαν θέσει στον κ. Καραμανλή για να ανασάνει ο τόπος μας που διέρχεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αλλά και της απραξίας τόσα χρόνια, αδικούμενη από την απομόνωση που υφίσταται. Για να γίνουμε πιο σαφείς ορισμένα από τα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και βρίσκονται στην πρωτοπορία των διεκδικήσεων αποτελούν θέματα που γνωρίζει ο ίδιος σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Η ΚΑΥΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ
1ον Ο Πρωθυπουργός έρχεται εν μέσω δημοσκοπήσεων με αρνητικό κλίμα για την Κυβέρνηση και όταν έρχεσαι δεύτερος οφείλεις να αναστρέψεις το κλίμα με έργα, υποδομές και όχι με λόγια. Αυτές οι δεσμεύσεις είχαν αποδοθεί τότε και παραμένουν επίκαιρες. Επομένως το ταξίδι αστραπή ας είναι ουσιαστικό και όχι μόνο για λόγους εντυπώσεων.
2ον Η επίσκεψη συνάδει με την δύσκολη συγκυρία των εξευτελιστικών του ελαιολάδου και της στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών μας με τους περισσότερους να διατηρούν ποσότητες για ιδία κατανάλωση και τους εμπόρους να δίνουν το πολύ μέχρι 2,10 ευρώ το κιλό. Ο αγροτικός τομέας χωρίς τη καταβολή επιδοτήσεων δείχνει να βουλιάζει και να αναζητά σανίδα σωτηρίας. Στο τομέα αυτό οι λιγοστές αποζημιώσεις δεν έχουν αποδοθεί ακόμα στους παραγωγούς και εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.
3ον Η συγκοινωνιακή απομόνωση της Μεσσηνίας είναι εμφανής. Από τη προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο τέλος του 2008 ο τόπος δεν έχει δρόμους ούτε καν για την ΠΟΤΑ. Είμαστε μακριά από το κέντρο λήψης αποφάσεων χωρίς να έχουν παραδοθεί τμήματα από το δρόμο Τρίπολης- Καλαμάτας, Παραδέσια- Τσακώνα και αλλού. Επομένως τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει αναμένοντας ως το 2011 και βλέπουμε σύμφωνα με τις δηλώσεις Σουφλιά που μετέβαλλε ξανά τα χρονοδιαγράμματα των έργων…
4ον Ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της Μεσσηνίας που αναφέρουμε τόσα χρόνια και η απουσία σχεδιασμού δεν έχει πάρει σάρκα και οστά με τις επενδύσεις να κάνουν φτερά και το Κέντρο υπουδοχής Επενδυτών να δημιουργήθηκε μόνο για το θεαθήναι. Μέσα σε όλα τούτα η στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων που διευρύνεται αποτελεί μέγα θέμα. Ξέρει ο Πρωθυπουργός ότι στις λαικές αγορές όταν τελειώσουν μαζεύουν τα υπολείμματα από τους κάδους απορριμμάτων Έλληνες συμπατριώτες μας;
5ον Απαιτείται συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τον τουρισμό με το επόμενο καλοκαίρι λόγω απουσίας πτήσεων τσάρτερ να είναι δυσοίωνο όταν οι θησαυροί του τόπου μας δεν έχουν αναδειχθεί όσο θα έπρεπε μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους. Εκεί οι παρεμβάσεις ήταν ελάχιστες.
Αρθρο απο το kyparissianews.gr που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα' Σημαία' σήμερα

1 σχόλιο:

Χαράλαμπος είπε...

Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη και συνοπτική παρουσίαση των προβλημάτων της Μεσσηνίας.
Αυτά που αναφέρεις σίγουρα δεν θα τα ακούσει από τους γλείφτες που τον περιτριγυρίζουν, αυτοί την καρεκλίτσα τους θα προσπαθήσουν να διασώσουν.
Φίλε μου, μας κοροϊδεύουν και αυτοί και οι άλλοι.
Αυτό είναι οφθαλμοφανές από τον περιβόητο δρόμο Τρίπολη-Καλαμάτα.
Ειδικά το τμήμα της Τσακώνας που παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα το 2003,δηλαδή 5 χρόνια πρίν, θα παραδοθεί λένε το 2011.
Πιστεύει κανείς ότι χρειάζονται πράγματι 8 χρόνια για ένα έργο αυτού του μεγέθους;
Απλά μας θεωρούν δεδομένους και μας «γράφουν»!!!
Υ.Γ. Εγώ κατάγομαι από τα Φιλιατρά και μου άρεσε πολύ το κείμενο σου.

Pages