Αντιδράσεις απο τις Ράχες για τα δεματοποιημένα σκουπίδια! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Αντιδράσεις απο τις Ράχες για τα δεματοποιημένα σκουπίδια!

Την σθεναρή αντίδραση του Τοπικού Συμβουλίου Ραχών του Δήμου Κυπαρισσίας συνάντησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία προτείνεται στην Περιφέρεια ως χώρος εναπόθεσης των μπαλοποιημένων απορριμμάτων της ενότητας της Τριφυλίας, χώρος στον υπάρχοντα ΧΑΔΑ στο Αλημάκι, που απέχει 3 χιλιόμετρα από τις Ράχες…
Σε δελτίο Τύπου του Τοπικού Διαμερίσματος Ραχών Δήμου Κυπαρισσίας με θέμα, «Συνεδρίαση Δ.Σ. με θέμα επιλογή θέσης εναπόθεσης μπαλοποιημένων απορριμμάτων», χαρακτηρίζουν την απόφαση του Δ.Σ. αδιανόητη και απαράδεκτη και δηλώνουν πως, θα εναντιωθούν με όλα τα μέσα και με όλη τους τη δύναμη στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:«Το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου καταγγέλλει ομόφωνα την επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας της θέσης Αλημάκι σαν τόπο εναπόθεσης των μπαλοποιημένων απορριμμάτων των Δήμων τής πρώην επαρχίας Τριφυλίας. Το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών καταγγέλλει την απόφαση αυτή, που δεν εκφράστηκε η γνώμη των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραχών.
Είναι αδιανόητο το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στην ίδια συνεδρίασή του στις 10-12-2008 από τη μία να ψηφίζει ομόφωνα την παύση λειτουργίας της παράνομης χωματερής του Αλημακίου, που τόσα χρόνια στωικά υπομένουμε και από την άλλη να αποφασίζει, έστω και δια πλειοψηφίας ότι, κατάλληλη θέση για την εναπόθεση των “επεξεργασμένων” σκουπιδιών όχι μόνο της Κυπαρισσίας, αλλά όλης σχεδόν της Τριφυλίας, να είναι ο ίδιος χώρος.Είναι αδιανόητο, ενώ οι επίσημες μελέτες από την Περιφέρεια για το ποιες είναι οι κατάλληλες και αποδεκτές επιστημονικά και περιβαντολογικά θέσεις να μην περιέχουν τη θέση Αλημάκι σαν κατάλληλη θέση, να αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, η θέση αυτή είναι καταλληλότερη όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας πρότεινε άλλη θέση πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (Μεταλλείο), αλλά κάτω από τη δίκαιη πίεση των κατοίκων της περιοχής που δημιούργησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ένα κλίμα έντασης, υποχρεώθηκε να αλλάξει επιλογή, εφόσον η πρόταση του Προεδρείου, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που ανήκουν στην Παράταξή του, ψήφισαν τη θέση Αλημάκι. Το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών καθιστά υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή για κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί τόσο στην υλοποίηση όσο και στη λειτουργία της απόφασης αυτής, δηλώνοντας ότι, θα εναντιωθεί με όλα τα μέσα και με όλη του τη δύναμη στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages