Έρευνες για κακουργήματα αιρετών σε 10 δήμους από ειδικό ανακριτή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Έρευνες για κακουργήματα αιρετών σε 10 δήμους από ειδικό ανακριτή

Έρευνες για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε δημάρχους και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για σκανδαλώδη και αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων των δήμων τους έχει ήδη ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για τη διαφθορά των ΟΤΑ Δημήτρης Λεύκος.

Πρόκειται για τουλάχιστον δέκα δικογραφίες οι οποίες, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» αφορούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση μεγάλου δήμου του λεκανοπεδίου που εξετάζει ο ειδικός ανακριτής που είναι εγκατεστημένος στο Πρωτοδικείο με βάση το νόμο 4022 του 2011, όπου διακομματικά τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε δημοτική επιχείρηση για το πράσινο και τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων στην οποία απασχολούνταν 3.500 υπάλληλοι.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

ΟΤΑ: Ομερτά από αιρετούς, συναδέλφους σε επίορκους υπαλλήλους

Το... ψιλοκομμένο τουμπεκί και η κάλυψη υποθέσεων, από αιρετούς και υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παράνομων πράξεων επίορκων συναδέλφων τους αποτελεί και για το 2011 συνήθη πρακτική στους δήμους και τις περιφέρειες, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2011 για τη διαφθορά στο Δημόσιο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Υποθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες που σχετίζονται με την καταβολή χρημάτων από ταμία δήμου σε μη νόμιμο δικαιούχο, «φουσκωμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί σε υπάλληλο πολεοδομίας, που απηλλάγη από τις κατηγορίες της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συµφερόντων, περιπτώσεις ατελούς ή µη έγκαιρης εκπλήρωσης ή παράβασης καθήκοντος είναι μόνον μερικές από τις παράνομες πράξεις που κάλυψε η... ομερτά.
 Ωστόσο, με το δικαίωμα που το δίνει ο νόμος, ο Λ. Ρακιντζής άσκησε ενστάσεις, με αποτέλεσμα σε πολλές από αυτές να αποκατασταθεί η τάξη και ο νόμος. «Περιδιαβαίνοντας» την Έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η aftodioikisi.gr σταχυολόγησε κάποιες από τις περιπτώσεις που αφορούν σε επίορκους υπαλλήλους των ΟΤΑ, τις οποίες και ο ίδιος ο Λ. Ρακιντζής χαρακτηρίζει ως ενδεικτικές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages