"Παράθυρο" για απολύσεις, μέσω αξιολόγησης με πολιτικά παιχνίδια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

"Παράθυρο" για απολύσεις, μέσω αξιολόγησης με πολιτικά παιχνίδια


Στη γραμμή που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με πρόσφατη συνέντευξη του κινήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

Διαβεβαίωσε μεν ότι «δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση», ωστόσο λίγο αργότερα έδωσε την κρίσιμη διευκρίνιση«Αυθαίρετες, οριζόντιες και αθρόες απολύσεις είναι περιττές και δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα. Εγώ αυθαίρετα δεν απολύω. Υπάρχουν τέσσερις λόγοι απολύσεων που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους και ισχύουν από το 1951. Αυτούς θα εφαρμόσω αν χρειαστεί, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επιτρέπει το Σύνταγμα».

Εξειδικεύοντας, μίλησε για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και γι' αυτούς που κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση: «Εάν διαπιστωθούν με αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια υπάλληλοι με οποιεσδήποτε διαδικασίες νόμιμες, υπάρχουσες οι οποίοι είναι ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς όπως προβλέπει ο κώδικας και η διαδικασία, θα απολυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.


Τι προβλέπει ο Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας

Να σημειωθεί ότι με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007 - Άρθρο 152: Λόγοι απόλυσης) «ο υπάλληλος απολύεται μόνο για τους επόμενους λόγους: α) επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, β) σωματική ή πνευματική ανικανότητα, γ) κατάργηση της θέσης στην οποία υπηρετεί, δ) συμπλήρωση ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας, ε) ακαταλληλότητα κατά το άρθρο 95 του παρόντος Κώδικα».

Σύμφωνα δε με το άρθρο 95 (Παραπομπή μη προακτέου υπαλλήλου): «Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την κύρωση του οικείου πίνακα υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο, με αιτιολογημένη απόφαση του και μετά από προηγούμενη κλήση αυτού για να παράσχει εγγράφως ή προφορικώς τις αναγκαίες διευκρινίσεις, μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό. Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται να υποβληθεί ένσταση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages