Προβληματισμός μετά τη βροχή στην Μεσσηνία για τους ελαιοπαραγωγούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Προβληματισμός μετά τη βροχή στην Μεσσηνία για τους ελαιοπαραγωγούς

Επιτέλους έβρεξε αλλά η ζημιά έχει γίνει.Παρ όλα αυτά το νερό είναι σωτηρία για την Μεσσηνία και τους ελαιοπαραγωγούς και η σημερινή βροχή σε όλο το Νομό μας έφερε λίγα χαμογελα. Οι ελιές πλήρωσαν με το παραπάνω την ανομβρία και οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει απώλεια εισοδηματος της τάξης του 20 εως 40% .
Η Πυλία είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί βαναυσα και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος, με ομόφωνο ψήφισμά του, ζητάει έλεγχο των καλλιεργειών για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών. «Η απώλεια παραγωγής στους ξερικούς ελαιώνες, που αποτελούν και την πλειονότητα, φτάνοντας στο 90% του Δήμου μας και ενώ βρισκόμαστε στο 1/3 της ελαιοσυλλογής πλησιάζει στο 40%.Οι πολίτες του Δήμου μας, βιώνοντας τη μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας μας και με δεδομένο ότι στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ελαιοκαλλιέργεια, βλέπουν με απόγνωση, πέρα από την απώλεια της φετινής παραγωγής, να καταστρέφονται και τα ελαιόδεντρα με συνέπεια στην παραγωγή των επομένων ετών» αναφερεται χαρακτηριστικά.
Τα αιτήματα που καταγράφονται στο ψήφισμα είναι: «Ζητάμε την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας για να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών. Οι παραγωγοί εδώ και δυο χρόνια πληρώνουν χρήματα για την ασφαλιστική κάλυψη των καλλιεργειών τους, επομένως δεν υφίσταται δικαιολογία για ενδεχόμενη αποζημίωσή τους για τις ζημιές που έχουν υποστεί και την μεγάλη απώλεια του εισοδήματός τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages