Η Φιλολογία στην Καλαματα και η Πάτρα κοντράρει για την Σχολή! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η Φιλολογία στην Καλαματα και η Πάτρα κοντράρει για την Σχολή!

Χαμός γίνεται στην Πάτρα, στην είδηση οτι το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου θα μεταφερθεί στην Καλαματα. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και φορείς του νομού έχουν ξεσηκωθεί κατηγορώντας τον Σαμαρά ότι τα δίνει όλα στην Μεσσηνία και Ελλάδα είναι μόνο η Καλαματα. Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η φημολογία που θέλει το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφέρεται στην Καλαμάτα και να αποτελεί Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει μεν στην Τρίπολη, αλλά τα τμήματά του είναι διάσπαρτα στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας αυτής. Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν τα μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Πανεπιστημιου Πάτρας κατηγορείται οΠρωθυπουργός ότι θέλει να ενισχύσει την γενετειρά του Καλαματα.
 “Η πρόταση για συγχώνευση/μετακίνηση θα πρέπει να στηριχθεί σε επιχειρήματα ακαδημαϊκά και όχι στα ήδη πολυσυζητημένα προσωπικά πολιτικά κίνητρα του πρωθυπουργού να ενισχύσει τη γενέτειρά του, διαλύοντας το κραταιό Πανεπιστήμιο Πατρών.”Ασφαλώς, μια ορθολογική και πολιτικά ορθή (δηλαδή δίχως πολιτικές σκοπιμότητες) αναδιοργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης θα έπρεπε να στοχεύει στην συσπείρωση των επιμέρους τμημάτων που σπάρθηκαν για λόγους μικροκομματικής πολιτικής ανά την Πελοπόννησο, σε έναν ενιαίο γεωγραφικό χώρο, ώστε να υπάρξει η διεπιστημονική πνευματική ζύμωση, που ήταν και είναι πάντα ζητούμενο και προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή κοινότητα (και καίριο μέλημα των πανεπιστημίων του εξωτερικού)”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages