ΧΑΘΗΚΑΝ 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΧΑΘΗΚΑΝ 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

«Από το 2008 κλείνουν κατά μέσο όρο 100 επιχειρήσεις κάθε εργάσιμη ημέρα, και έχουν χαθεί κοντά στο 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας επισήμανε ο πρόεδρος του...ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση με τίτλο: 
«Μία νέα πρόταση για την οικονομία: λιγότερα πλεονάσματα, φόροι και εισφορές για επενδύσεις, απασχόληση και βιώσιμο χρέος». «Η δε συμπίεση των κατώτατων μισθών, όπως είχαμε από την αρχή προειδοποιήσει, ελάχιστα οφέλη απέδωσε στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εφόσον το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, αλλά και άλλοι παράγοντες, όπως το κόστος της ενέργειας, της γραφειοκρατίας και των περιορισμών στις αγορές, παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Στην ομιλία του, ο κ. Μίχαλος περιέγραψε την κατάσταση στην οικονομία λόγω του «λανθασμένου μείγματος πολιτικής που εφαρμόστηκε στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης». Ο κ. Μίχαλος τόνισε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – όπως και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου – είχε επισημάνει από την αρχή, ότι η δημοσιονομική «θεραπεία» που επιβλήθηκε στη χώρα ήταν λανθασμένη. 
«Όλες οι μελέτες διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ και άλλοι, έδειχναν ξεκάθαρα ότι σε περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, το ενδεδειγμένο μείγμα πολιτικής πρέπει να στηρίζεται κυρίως στη μείωση των δαπανών και λιγότερο στην ενίσχυση των εσόδων μέσω της φορολογίας. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να περιλαμβάνει κατά τα δύο τρίτα μείωση δαπανών, μέσω του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου και κατά το ένα τρίτο στην αύξηση φόρων και εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages