ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πέντε άξονες πολιτικής του αναπτυξιακού σχεδίου των Περιφερειών που συναρτώνται με το Υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017. 
Αναφερόμενος αρχικά στο ζήτημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και για το πως μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να δημιουργηθούν αναπτυξιακά πλεονεκτήματα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει κατηγοριοποίηση των βιολογικών καθαρισμών και να υιοθετηθεί το μοντέλο ΣΔΙΤ για τη χρηματοδότησή τους με ανταποδοτικότητα προς την τοπική κοινωνία. 
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αειφορία στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, μέσα από σύγχρονες μονάδες, την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των οποίων θα αναλάβει ο ανάδοχος, ενώ την εποπτεία και τον έλεγχο θα διατηρήσει το δημόσιο. Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι οι ΔΕΥΑ θα πρέπει να ενοποιηθούν σε μία περιφερειακή δομή, ώστε να αποτρέπεται ο κατακερματισμός των δράσεών τους και να επιτυγχάνεται, αφενός, οικονομία κλίμακας και, αφετέρου, καλύτερα διαχειριστικά αποτελέσματα των βιολογικών καθαρισμών. 
Σε ότι αφορά τη διαχείριση της λυμματολάσπης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη χαρακτήρισε ως τη "νέα απειλή", δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η διάθεσή τους γίνεται σε ρέματα, χαράδρες και πεδιάδες, με σαφείς τις δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον και τόνισε την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν, μέσα από τον ανάλογο φορέα, οι κατάλληλες δομές σύγχρονης επεξεργασίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages