ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΩΡΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΩΡΙΟΥ

ΜΕ μεγαλοπρέπεια αλλά κυρίως θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στο Δώριο Μεσσηνίας η εορτή του πολιούχου της πόλης Κωνσταντίνου και Ελένης με τον εορτασμό να διεξάγεται με κάθε επιτυχία. Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, την παραμονή της εορτής των πολιούχων Δωρίου Αγίων Κων/νου & Ελένης, τελέστηκε μέγας εσπερινός και λιτάνευση της Ιερής εικόνας στους δρόμους της Τοπικής Κοινότητας Δωρίου με  τη συνοδεία του Ιερού κλήρου, της φιλαρμονικής του Δήμου Οιχαλίας και των πιστών. 
Χορωδία ψαλτών από την Κυπαρισσία λάμπρυνε την εορτή με την καθολική παρουσία των πιστών, ενώ ακούστηκαν τροπάρια για τους μεγάλους αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας που με το έργο τους αποτελούν ανέσπερο φάρο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία με τους πιστούς να προσέρχονται από όλη την περιοχή, παρουσία του Δημάρχου Οιχαλίας, αυτοδιοικητικών παραγόντων αλλά και των αρχών της ευρύτερης περιοχής καθώς το Δώριο γιορτάζει κάθε χρόνο τους πολιούχους και προστάτες Αγίους της περιοχής, ενώ το Δώριο είχε φωταγωγηθεί από την είσοδο της πόλης μέχρι τις παρυφές του. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον συνεργάτη μας Λεωνίδα Συρράκο.
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages