SURVIVOR ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Μαΐου 2017

SURVIVOR ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «9 στους 10 βλέπουν Survivor τώρα. Δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις»
Μέχρι σήμερα από την ελληνική τηλεόραση έχουν περάσει πολλά reality (αν και σύμφωνα με τη μετάφραση, reality σημαίνει πραγματικότητα, η πραγματικότητα του μέσου Έλληνα μάλλον δεν υπάρχει σε αυτά…), με την αρχή να κάνει το Big Brother.
Στη συνέχεια, όσο περνούσαν τα χρόνια αυτού του είδους τα προγράμματα έφθιναν μέχρι που σταμάτησαν. Ωστόσο, φέτος επέστρεψε το Survivor, μια επιστροφή που σαρώνει και σπάει το ένα μετά το άλλο τα ποσοστά τηλεθέασης.Η διαφορά του σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα είναι η αποδοχή που έχει, καθώς και η ενασχόληση του κόσμου με αυτό. Πολλοί είναι όσοι μένουν στο σπίτι για να «μην το χάσουν», ενώ άλλοι δεν αρκούνται σε αυτό, ασχολούμενοι συνεχώς με το παιχνίδι. Άλλοι τόσοι, πάντως, είναι κι αυτοί που δηλώνουν ότι δεν το βλέπουν ή και πολλές φορές το «κράζουν», αλλά ίσως και να είναι φανατικότεροι των φανατικών…
Κι ενώ υπάρχουν ενστάσεις για το πόσο αληθινό
είναι το παιχνίδι (δείχνει τραυματισμούς που ξαφνικά θεραπεύονται, ανθρώπους να μην καπνίζουν για καιρό, παίχτες που πληρώνονται για να συμμετέχουν, αποτελέσματα που γίνονται γνωστά πριν προβληθεί το επεισόδιο…), κι ενώ όσο ο καιρός περνούσε οι ειδικοί περίμεναν να «ξεφουσκώσει», αυτό όλο και ανεβαίνει σε τηλεθέαση. Κι αυτό είναι κάτι που βολεύει σίγουρα όσους θέλουν ο κόσμος να κάθεται ήσυχος και ξεχασμένος στον καναπέ του και να ασχολείται με τη Λάουρα, τον Αγγελόπουλο, το Χούτο και τους άλλους συμμετέχοντες.
Χαρακτηριστική και απόλυτα ρεαλιστική ήταν η φράση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Την Πέμπτη που ψηφιζόταν το 4ο μνημόνιο, είπε από το βήμα της Βουλής: «Μπορούμε ήρεμα να πάμε προς το τέλος και να δώσουμε μία προοπτική για το πού πάμε από εδώ και πέρα. Έχουν μιλήσει και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι και αλλιώς μόνοι μας είμαστε. Οι 9 στους 10 βλέπουν Survivor τώρα. Δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις». Δήλωση που τα λέει όλα.
Το «Θάρρος» βγήκε στο δρόμο και μίλησε με κόσμο που βλέπει το Survivor, θέλοντας να μάθει τι είναι αυτό που τον έχει κερδίσει, αλλά και γιατί την Πέμπτη προτίμησε το Survivor, με τη «μάχη» ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους, από τη Βουλή.

Σοφία Μέγγουλη
Στη Σοφία αρέσει το Survivor, επειδή οι συμμετέχοντες φανατίζονται και αυτό κάνει τους τηλεθεατές να πωρώνονται. Η πώρωση αυτή ίσως έχει να κάνει με την κατάντια της κοινωνίας, όπως σχολίασε.
Σχετικά με το επεισόδιο της Πέμπτης και τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ίδια δεν κατάφερε να το δει, αφού ήταν έξω, μιας και είχε γενέθλια. Όμως, στο μαγαζί που βρισκόταν με τους φίλους της κάποιοι το παρακολούθησαν, κάτι λογικό, όπως υποστήριξε, αφού ήταν το παιχνίδι με τους Τούρκους.
Σχετικά με την απάθεια του κόσμου, μας είπε ότι πλέον οι περισσότεροι δε δίνουν σημασία στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αφού πολλοί είναι οι βολεμένοι, ενώ άλλοι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.
Όσο για το δικό της κύκλο, οι περισσότεροι βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ αποτελεί, μάλιστα, αντικείμενο των συζητήσεών τους όταν συναντιούνται.
Τέλος, για τα περίφημα σπόιλερ που κάνουν γνωστό από πριν το αποτέλεσμα, σχολίασε ότι είναι τραγικό. Αν και η ίδια ξέρει πολλές φορές το αποτέλεσμα, βλέπει το παιχνίδι, αφού αποτελεί μια καλή επιλογή για διασκέδαση με την παρέα της.

Σίμος Πεφάνης
Και ο Σίμος ανήκει στους τηλεθεατές του Survivor. Όπως μας είπε, το ότι ο κόσμος ασχολείται με αυτό «έχει τα κακά του», αλλά έχει «και τα καλά του».
Ο ίδιος το παρακολουθεί, επειδή τον κερδίζει το σασπένς του παιχνιδιού.
Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, υποστήριξε ότι είναι αυτό που θέλουν οι πολιτικοί, αφού πιστεύει ότι είναι κάτι υποκινούμενο, αλλά το θέμα είναι ο κόσμος να μην εθίζεται.
Όσο για την επόμενη ημέρα και τη συζήτηση για το παιχνίδι, το κάνει και η δική του παρέα, αλλά ο ίδιος το θεωρεί «ξεφτίλα», γι’ αυτό και όταν το αντιλαμβάνεται, αλλάζει θέμα συζήτησης.

politisg.jpg
Γιώργος Πολίτης
Ως ριάλιτι είναι το πιο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, όπως πιστεύει ο Γιώργος, διότι έχει τα αγωνίσματα και αυτό προκαλεί αγωνία.
Σχετικά με τον κόσμο που μένει στο σπίτι για να το δει, μας λέει ότι, από τη μία, είναι λίγο κατάντια, όμως, από την άλλη, φανερώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να βγει. Αν είχαν χρήματα, δεν πιστεύει ο ίδιος ότι θα έμεναν στο σπίτι τους.
Όσο για την επόμενη ημέρα που οι παρέες συναντιούνται και μιλούν σχετικά, ο Γιώργος μάς εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή είναι μια μόδα και έτσι πολλοί είναι αυτοί που μιλούν γι’ αυτό.
Αναφορικά με τη δήλωση Τσακαλώτου, ανέφερε ότι είπε κάτι απόλυτα ρεαλιστικό: οι πολίτες την πολιτική την έχουν βγάλει εντελώς από το μυαλό τους, αφού πλέον πιο πολύ τους νοιάζει να δουν με ποιον διάσημο ταυτίζονται στο Facebook και ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός για να ταξιδέψουν με το άλλο τους μισό, παρά αν θα ψηφιστεί το κάθε μνημόνιο.
Κατά τη γνώμη του, το τελευταίο οφείλεται στο ότι ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι ότι δεν υπάρχει σωτηρία και πως, ό,τι και αν κάνει, δε θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Σωτήρης Σαλύκος
Το Survivor αρέσει στο Σωτήρη, αφού, όπως μας είπε, γελάει βλέποντας ανθρώπους να γίνονται πιόνια του συστήματος.
Όσο για τη δήλωση Τσακαλώτου, διαφωνεί για το 9 στους 10, αφού, όπως υποστήριξε, 10 στους 10 βλέπουν το συγκεκριμένο reality, τη θεωρεί δε γελοία, αν και, όπως είπε, ισχύει.
Σταυρούλα Δημοπούλου
Η Σταυρούλα μάς είπε ότι η ίδια δε βλέπει Survivor, αλλά το παρακολουθεί η μητέρα της, οπότε είναι σαν να το βλέπει. Όπως της έχει εξηγήσει, την κάνει να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να χαλαρώνει.
Σχετικά με «τους 9 στους 10 του Τσακαλώτου», η Σταυρούλα είπε ότι και η ίδια ανήκει στους 9 από τους 10 που δυστυχώς δεν πήγαν έξω από τη Βουλή για να δείξουν ότι δεν είναι υπνωτισμένοι, αλλά πλέον στη χώρα κυριαρχεί η αδιαφορία και η απάθεια, «και τελικά είμαστε όλοι επαναστάτες του καναπέ».

Λένα Τσούπα
Δεν έχει κάτι άλλο η τηλεόραση να δει εκείνη την ώρα, μας είπε η Λένα, ενώ είναι κάτι που τη χαλαρώνει λίγο πριν κοιμηθεί.
Σχετικά με τη δήλωση Τσακαλώτου, τη χαρακτήρισε λογική, με βάση τα δεδομένα, αφού έτσι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι πολιτικοί.
Κλείνοντας, μας είπε ότι «δυστυχώς αυτοί είμαστε».
Χριστίνα Γιαννοπούλου
Η Χριστίνα δε βλέπει το συγκεκριμένο reality κάθε μέρα, αφού δουλεύει. Αν είναι στο σπίτι, όμως, το παρακολουθεί, αφού δεν έχει κάτι άλλο να δει.
Για δε τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μας είπε ότι ο κόσμος πάει με τη μάζα και έχει γίνει πρόβατο.

Μετά τον κόσμο, το «Θάρρος» μίλησε και με την ψυχολόγο Γιώτα Παπαγεωργίου, θέλοντας να μάθουμε και από επιστημονική πλευρά γιατί το Survivor επιδρά στη σκέψη του κάθε ανθρώπου:
«Καταρχάς είναι ψυχαγωγικό. Οι άνθρωποι αγαπούν την ψυχαγωγία. Επίσης, αγαπούν την κλειδαρότρυπα, δηλαδή τη δυνατότητα να χαζεύουν τις ζωές των άλλων, με τους ανταγωνισμούς, τα μίση και τα πάθη τους, από την ασφάλεια του καναπέ.
Επιπλέον, φανατικοί υποστηρικτές του συγκεκριμένου τηλεοπτικού προϊόντος είναι και οι νέοι, οι οποίοι αναζητούν πρότυπα στο πρόσωπο των παικτών του Survivor. Τα δύο σημεία τα οποία ελκύουν το νεανικό κοινό είναι το πρότυπο ενός καλοσχηματισμένου σώματος και η αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν οι διαγωνιζόμενοι, αναζητώντας την ταυτότητά τους. Συν τοις άλλοι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βλέπουν το σώμα το οποίο θα ήθελαν να έχουν και δεν μπορούν.
Ας σημειωθεί πως το παιχνίδι έχει εξελιχθεί σε βασικό θέμα συζήτησης στις παρέες, στα σχολεία, αλλά και στους κύκλους των μεγαλύτερων σε ηλικία τηλεθεατών. Συνεπώς και η "παρέα" επηρεάζει και συμπαρασύρει. Για να μπορεί κάποιος να έχει κοινό θέμα συζήτησης με τους φίλους του, "υποχρεώνεται" να παρακολουθεί κι εκείνος, επιτείνοντας το ρεύμα.
Σε κάθε περίπτωση, το Survivor έχει εξελιχθεί σε εθνική περιπέτεια, έχοντας αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αποτελεί, όμως, και μία μέθοδο διαφυγής, ως εξαιρετικό καταφύγιο σε εξωτικές συνθήκες μακριά από τον κόσμο, κάτι που ηχεί λυτρωτικά για το μέσο άνθρωπο».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση στο Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages