ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

...ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΜΕ διακρίσεις για τους πολιτιστικούς συλλόγους της Τριφυλίας που με συλλογική διάθεση δίνουν δυναμικών παρών, ξεκίνησε την Πέμπτη η σημαντική έκθεση Τουρισμού Ελλάδος Γεύσεις που πραγματοποιείται στο Περιστέρι Αττικής καθώς ένα δρώμενο αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό.
Η Τριφυλία στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου συμμετέχει ενεργά με την περιφέρεια και το Δήμο να δίνουν το παρών. Όμως η απόδοση της διατροφικής αξίας των προιόντων που παράγει η περιοχή αναδεικνύεται μέσα από την γευσιγνωσία που ακολούθησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το δρώμενο με το Λιομάζωμα που πραγματοποιήθηκε από τους Πολιτιστικούς συλλόγους (ΜΕΣΚυπαρισσίας -Φιλοπρόοδοι Φιλιατρών -Μορφωτικός Γαργαλιάνων και  Καλλιπάτειρα Κοπανακίου ) της Τριφυλίας στην έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις».
 Το δρώμενο εμπλουτίστηκε με την διαδικασία που ακολουθείται στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου από το ευλογημένο δέντρο το οποίο υφίσταται στην καρποφόρα γη της Τριφυλίας από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμα και πριν την ίδρυση του πρώτου οργανωμένου οικισμού.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου με την πανδαισία της γευσιγνωσίας όπου σεφ θα μαγειρέψουν με παραδοσιακές συνταγές, δυνατές γεύσεις από την περιοχή, ενώ να σημειώσουμε ότι την έκθεση έχουν ήδη παρακολουθήσει συμπατριώτες μας καθώς ως γνωστόν στη περιοχή εργάζονται και διαμένουν αρκετοί Τριφύλιοι. Στην έκθεση θα προσέλθει πάντως και ο Πρόεδρος του συνδέσμου αναπτυξιακής Δυτικής Αττικής, καθώς και φορείς....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages