2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ δημοσιευμά μας από τον Απρίλιο ότι το μεγάλο στοίχημα για την Πελοπόννησο τώρα είναι να δημοπρατηθεί εντός του 2017, ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό – Τσακώνα δεδομένου ότι αποτελεί πλάνο του Υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα υπέρ του έργου εκτός από τους Δήμους έχει εκφραστεί θετικά τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης όπως και σε δηλώσεις του στο kyparissianews.com το Πάσχα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας σε όλες τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και Πύργο. 
Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αρχικά προοπτική ένταξης στο ΕΣΠΑ εντούτοις οι μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί αποδεικνύουν σύμφνα με τη Διαχειριστική αρχή ότι το έργο εμφανίζει επιτέλους μελετητική ωριμότητα. Στόχος είναι τώρα να αντληθούν πόροι από άλλα ευρωπαικά χρηματοδοτικά εργαλεία ενώ η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού συμπίπτει με την διεύρυνση των διευρωπαικών δικτύων στην Δυτική Ελλάδα. Οι μελέτες θα επικαιροποιηθούν από την κοινοπραξία Μορέας ενώ δεν αποκλείεται το έργο να κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρηση και διόδια στο Κοπανάκι όπως ήταν παλιότερη πρόταση. Υπέρ του έργου επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του kalamatanews.gr που επικαλείται πηγές στο αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί και ο Μεσσήνιος υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος που διαρκώς ενημερώνεται για τις ανάγκες της Μεσσηνίας σε υποδομές..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages