ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ με φωτό και  με πληροφορίες από το 'Έθνος' 
Για μια δύσκολη πρώτη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζονται τα άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με διπλωματικές πηγές να αποκαλύπτουν σε διεθνή ΜΜΕ ότι όλοι επιδιώκουν την ομαλή έκβαση των συζητήσεων και την συνεννόηση μεταξύ των μελών της Συμμαχίας αλλά να εκφράζουν ανησυχία για τις «διαπραγματεύσεις» που θα αφορούν στις στρατιωτικές δαπάνες. Την ανησυχία αυτή ενέτεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, που στην ομιλία του επέκρινε για άλλη μια φορά για άλλη μια φορά εκείνες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που «οφείλουν τεράστια χρηματικά ποσά». 
Την ίδια ώρα, όμως, δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προώθησε την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλον τον κόσμο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί πλέον στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία και η ρωσική απειλή. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη συναινέσει στο αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να αναμειχθεί η Συμμαχία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτος. Διεθνή δίκτυα, όμως, εκτιμούν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος πιθανώς να πιέσει τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας να πληρώσουν μέχρι τελευταίου… ευρώ το οικονομικό τους μερίδιο, μια απαίτηση που πιθανώς να βρει αντιστάσεις. 
 Ο Τραμπ επέκρινε τα κράτη-μέλη που χρωστούν «τεράστια χρηματικά ποσά» στο ΝΑΤΟ - Οι ηγέτες των κρατών-μελών αναμένεται να πιέσουν, με τη σειρά τους, τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στην στρατιωτική συμμαχία, την οποία είχε χαρακτηρίσει «απαρχαιωμένη» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας. Παρότι τον Ιανουάριο είχε επιχειρήσει να… μαζέψει το σχόλιο αυτό, οι υπόλοιποι ηγέτες παραμένουν ανήσυχοι για τα επόμενα βήματα του «πλανητάρχη». Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί για πρώτη φορά με αρκετούς ηγέτες της Ευρώπης που δεν έχει γνωρίσει δια ζώσης. Το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages