ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΧΥΜΑ ΚΑΔΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΧΥΜΑ ΚΑΔΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟ!

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ από το 'Θάρρος"
Ένα θλιβερό παράδοξο συμβαίνει στην Τοπική Κοινότητα: από τη μία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, τοποθετείται press container ανακύκλωσης, ώστε να εμπεδωθεί από όλους η αναγκαιότητά της, και από την άλλη, μόλις τρεις μέρες μετά, ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια. Αυτό αναδεικνύεται μέσα από σχετική δημοσίευση που έκανε στο facebook ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει σωτηρία… Όχι ανακύκλωση, δε μας σώζει τίποτα δυστυχώς».
Η συγκεκριμένη, δε, δημοσίευση προκάλεσε πολλά σχόλια κατοίκων της Μαραθόπολης και της περιοχής, στα οποία, επίσης, αποτυπώνεται ευδιάκριτα η απογοήτευση και η οργή τους. Οι ίδιοι που σχολιάζουν, μάλιστα, αφήνουν αιχμές ότι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προκαλούν συμπατριώτες τους από την περιοχή και, προφανέστατα, τα σκουπίδια στη Μαραθόπολη δε μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές, αλλά εκεί κάτοικοι τα σωρώνουν έξω από κάδους ή τα πετάνε «χύμα» σε σημεία που δεν υπάρχουν καθόλου κάδοι.
Ως φαίνεται, υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα στη Μαραθόπολη και αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη, πιθανόν, κάποιων επιπλέον κάδων, με την όχι και τόσο συχνή – όπως θα έπρεπε – αποκομιδή τους από απορριμματοφόρο του Δήμου, αλλά, δυστυχώς, και με τη στάση και συμπεριφορά κάποιων εκ των κατοίκων.
Το όλο θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Μάλιστα, σε συνεδρίαση την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, προ ημερήσιας διάταξης, είχε μιλήσει για προκλητική, προσβλητική και ντροπιαστική εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της Τριφυλίας, καθώς ήταν γεμάτο με σκουπίδια.
«Το πρώτο θέμα της καθημερινότητας είναι η καθαριότητα. Έκανα μια βόλτα προχτές σ’ όλη την παραλιακή. Από την Τραγάνα σχεδόν μέχρι το Καλό Νερό. Δυστυχώς, η κατάσταση ήτανε άθλια…», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Τσίγγανος, ειδικά για την περιοχή της Δ.Σ. Γαργαλιάνων και το παραλιακό μέτωπο, όπου και εντοπιζόταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, είχε επισημάνει επί λέξει: «Στους Γαργαλιάνους, υπάρχει ένα ειδικό θέμα. Αλλά δεν είναι μόνο του Δήμου θέμα. Υπάρχει μία νοοτροπία εκεί, που παλεύουμε ώστε να ανατραπεί. Ειδικά για την περιοχή των Γαργαλιάνων…».
Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Τσίγγανου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων, θεσμικών εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και αυτοδιοικητικών της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, καθώς θεωρήθηκε προσβλητική, ενώ είχε σχολιαστεί έντονα και καυστικά στο διαδίκτυο.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, στην περιοχή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων και δη στην τουριστική Μαραθόπολη, υπάρχει πρόβλημα με το σκουπιδαριό. Είναι κρίμα, πάντως, ο δραστήριος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης εδώ και ένα χρόνο να έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης, να ενημερώνει με φυλλάδια, ενημερωτικό υλικό και προφορικά τους κατοίκους και επαγγελματίες για τη σημασία και την αξία της, να μοιράζει τσάντες και την Παρασκευή 9 Μαρτίου να τοποθετεί press container ανακύκλωσης με πρόγραμμα, και να υπάρχει «χύμα» σκουπιδαριό. Το αισιόδοξο είναι, όπως αναφέρουν στη Μαραθόπολη, ότι ήδη το press container ανακύκλωσης γεμίζει με ανακυκλώσιμα υλικά που πηγαίνουν κάτοικοι και η όλη προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση εντείνεται, ώστε να καταστεί συνείδηση κατοίκων και επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages