ΠΑΓΩΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΠΑΓΩΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Πάνω από δεκαετία χρειάστηκε να περάσει για να εκδοθεί άδεια για πολυκατοικία στην Καλαμάτα, αφού λόγω της κρίσης η οικοδομική δραστηριότητα είχε καθηλωθεί. Η κατάσταση ακόμα δεν παρουσιάζει κάποια αξιόλογη ανάκαμψη, ωστόσο είναι ενθαρρυντική, καθώς έχει σταθεροποιηθεί πλέον ο αριθμός των αδειών που εκδίδονται ετησίως για νέες μικρές οικοδομές αλλά και λόγω αναθεωρήσεων ή επισκευών, προσθηκών και κατεδαφίσεων. 
Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια 
Η τελευταία -και μετά από πολλά χρόνια- άδεια για πολυκατοικία τεσσάρων ορόφων εκδόθηκε το 2017, ενώ η προηγούμενη είχε εκδοθεί στην Πολεοδομία Καλαμάτας αρκετό καιρό προ κρίσης. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Μάρτιο εκδόθηκαν 50 άδειες οικοδομών, ενώ το 2017 έκλεισε συνολικά με 199 άδειες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πολεοδομία Καλαμάτας. Να σημειωθεί όμως πως η Πολεοδομία Καλαμάτας φέτος εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης. Πέρυσι, μόνο το πρώτο 6μηνο, καλύπτονταν και οι ανάγκες του Δήμου Μεσσήνης.
 Για το 2017 από τις 199 άδειες, πέραν της 4ώροφης οικοδομής, οι 72 αφορούσαν σε νέες οικοδομές, 60 ήταν αναθεωρήσεις, 26 νομιμοποιήσεις, 14 κατεδαφίσεις, 24 προσθήκες, τροποποιήσεις και διαμορφώσεις και οι υπόλοιπες εκδόθηκαν για αλλαγή χρήσης. Φέτος, από τις 50 άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, 26 είναι για νέες οικοδομές, 17 αναθεωρήσεις, 1 κατεδάφιση, 3 νομιμοποιήσεις, 1 αλλαγή χρήσης και οι υπόλοιπες προσθήκες, τροποποιήσεις και διαμορφώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages