Ο δήμος Πύλου-Νέστορος στον μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο δήμος Πύλου-Νέστορος στον μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Τον πολυαναμενώμενο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας, καλωσόρισε για πρώτη φορά στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από όλο τον δήμο και των σχολείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Χανδρινού, μέλη συλλόγων, κάτοικοι του Δήμου και των γύρω περιοχών όπου έγινε ανάγνωση του βιβλίου «ο μικρός Νικόλας» « LePetitNicolas», δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί (ReneGoscinny) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-JacquesSempé). Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης στον χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής: 
« Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας οργανώνεται για πρώτη φορά στον δήμο μας. Είμαστε ένας τουριστικά αναπτυσσόμενος δήμος που στηρίζει την πολυγλωσσία και στόχο έχουμε να δίνουμε κίνητρα στα παιδιά μας ώστε να κυνηγούν την γνώση που στόχο έχει την εξέλιξη και την ανάπτυξη. Αγαπάμε ιδιαίτερα τα γαλλικά λόγω των σχέσεων που έχουμε με τους Γάλλους από την εποχή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου το 1827.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages