Προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια της Τριφυλίας επιμένει η Κατερίνα Τσιγκάνου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια της Τριφυλίας επιμένει η Κατερίνα Τσιγκάνου


Χθες μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ριχτερ η οποία  ανησύχησε όλη την Τριφυλία καθώς και τις γειτονικές περιοχές ,ευτυχώς χωρίς σοβαρές ζημιές, αφού το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου ,επανερχόμαστε στο αίτημά μας που είναι αίτημα  όλων των φορέων του  Δήμου μας και που επανειλημμένα έχουμε θέσει :

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ,ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ,ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ .

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ !

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ !

Η πρόγνωση του συγκεκριμένου σεισμού δεν είναι δυνατή .

Η καλύτερη πρόγνωση είναι η πρόληψη .

Η πρόληψη στα υπάρχοντα κτίρια επιτυγχάνεται αρχικά με τον προσεισμικό ελεγχο ο οποίος δείχνει αν το κτίριο χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο ή επισκευή .

Για την Λαϊκή Συσπείρωση, η αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων και των δημοσίων κτιρίων καθώς και των δημοσίων υποδομών (γέφυρες π.χ) είναι έργο πρώτης προτεραιότητας που πρέπει να έχει ο Δήμος ,διότι από αυτήν εξαρτάται η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων .

Κατερίνα Τσιγκάνου ,δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΝΑ ΓΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages