Συνεχίζεται και τον Απρίλιο η Καθολική αποχή των Δικηγόρων της Κυπαρισσίας για το Πρωτοδικείο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται και τον Απρίλιο η Καθολική αποχή των Δικηγόρων της Κυπαρισσίας για το Πρωτοδικείο

 


ΑΠΟΦΑΣΗ     12  /2024

      Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε  σήμερα  29Η  Μαρτίου  2024  ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και παρευρέθησαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος  Πρόεδρος, Σοφία Σταθοπούλου Γ. Γραμματέας,  Ευστρατία Λέφα  Ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης   και Χάϊδω Παναγιωτοπούλου, Σύμβουλοι, με  θέμα την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ  των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους  για τους κάτωθι λόγους : 


         1ον) Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για το ψηφισθέν νομοσχέδιο-έκτρωμα,  Π.Κ. και Κ.Π.Δ, που εκτός των άλλων ενέχει σοβαρούς κινδύνους παραβίασης βασικών όρων προστασίας ατομικών δικαιωμάτων και δη της προσωπικής ελευθερίας καθώς και συρρίκνωση των εγγυήσεων ορθής απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.

         2ονΩς ένδειξη διαμαρτυρίας, δια την επαπειλούμενη δια του νέου δικαστικού χάρτη κατάργηση του  Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους. Η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει πολλάκις ομόφωνα εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάργηση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Εφετείου ή Πρωτοδικείου της Χώρας, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα και 

        3ον) Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για το ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο, και την δι΄ αυτού  φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων δια της εισαγωγής τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, που στόχο έχει τον αφανισμό των δικηγόρων και όχι την δίκαιη φορολόγησή τους .  

    Ο Πρόεδρος ανέπτυξε  τα πιο πάνω θέματα  και ΠΡΟΤΕΙΝΕ  ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από Δευτέρα 01 Απριλίου   2024  μέχρι και Τρίτη 30 Απριλίου 2024 .Συζητήσεως  γενομένης,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως της αντίθεσης του στους νέους ποινικούς κώδικες, στην φορολογική επίθεση σε βάρος των Δικηγόρων αλλά και στην κατάργηση δικαστικών δομών, αποφάσισε  ΟΜΟΦΩΝΑ την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από τα ακροατήρια των Δικαστηρίων  όλης της Ελληνικής Επικράτειας, από την Δευτέρα  01  Απριλίου 2024 μέχρι και την Τρίτη 30  Απριλίου 2024.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages