Ευρωεκλογές 2024: Η ηχηρή σθεναρή στάση του Σαμαρά στον άφαντο Πρωθυπουργό – Απών και ο Πτωχός - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Η ηχηρή σθεναρή στάση του Σαμαρά στον άφαντο Πρωθυπουργό – Απών και ο Πτωχός

 


Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για στήριξη Σαμαρά σε Ανδρ. Λοβέρδο και Ά. Τσελέντη (της Νίκης). Ο πρωθυπουργός δεν πήγε στην Καλαμάτα και έστειλε Βορίδη και Νέζη

Αμηχανία και σκεπτικισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις του πρωθυπουργικού επιτελείου η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. Οι ένοικοι του Μαξίμου, μάλιστα, έχουν καταγράψει την υπόγεια στήριξη σαμαρικών στελεχών προς τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου και τη Νίκη στη Μεσσηνία και σε άλλους νομούς της περιφέρειας και στον υποψήφιό της Άκη Τσελέντη.

Ενδεικτικά, στο κυβερνητικό μικροσκόπιο βρίσκονται και οι «ανάλογες κινήσεις» στην Αρκαδία του Κώστα Βλάσση, που ανήκει στους βουλευτές επιρροής του πρώην πρωθυπουργού. Σε αυτό το φόντο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να επισκεφθεί την εκλογική περιφέρεια του Αντ. Σαμαρά κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Αντίθετα, περιόδευσε σε Αχαΐα και Ηλεία. Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε στην επιστράτευση στη Μεσσηνία του Μάκη Βορίδη και του έμπιστου συνεργάτη του, καταγόμενου από τη Μεσσηνία, Θανάση Νέζη προκειμένου να ανακόψουν τις διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων προς άλλους σχηματισμούς ή προς τη δεξαμενή της αποχής. «Δεν είναι καθόλου χαλαρή η ψήφος, καθόλου ασήμαντη» ήταν, μεταξύ άλλων, το μήνυμα που εξέπεμψε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το κυβερνητικό επιτελείο η απροθυμία ή η «άνευρη συμμετοχή» αρκετών βουλευτών της Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στο κυβερνητικό ραντάρ έχουν τεθεί οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο, σε αντιδιαστολή με τα κέρδη που αποκομίζει ο πολιτικός φορέας του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι πολιτικοί αναλυτές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η παράταξη κινείται από 3 έως 5 μονάδες κάτω από τα ποσοστά του 2019, που μεσοσταθμικά στους πέντε νομούς ήταν στο 37,7%.

Αφαντος και ο Πτωχός. Στη Γλυφάδα στον Παπασταύρου

Τεντωμένα είναι τα νεύρα στην κυβέρνηση και για την «αδράνεια» -όπως του καταλογίζουν- του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού να «βάλει τη φανέλα της παράταξης». Ο Δ. Πτωχός επίσης συγκαταλέγεται στους… εκλεκτούς του Αντ. Σαμαρά. Πάντως χτες ο περιφερειάρχης ταξίδεψε μέχρι τη Γλυφάδα ώστε να παρακολουθήσει την ομιλία του ενεργού πολιτικά -παρά την αποπομπή του- Σταύρου Παπασταύρου, με τον οποίο υπήρξαν στενοί συνεργάτες στο πλαίσιο της διακυβέρνησης (2012-2014) του Μεσσήνιου πολιτικού.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages