Μαύρο στο “Μαυρογιαλούρο” στις Ευρωεκλογές 2024 στέλνουν οι πολίτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Μαύρο στο “Μαυρογιαλούρο” στις Ευρωεκλογές 2024 στέλνουν οι πολίτες


Tου Δημήτρη Ν.Μπουσούνη
 Στις 9 Ιουνίου οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Εύλογο είναι, λοιπόν, να υπάρχει μια ανησυχία σχετικά με το είδος του κοινοβουλίου, που θα προκύψει την επόμενη ημέρα των εκλογών. Θα προάγει, άραγε, τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα ή θα είναι πιόνι στα χέρια του καπιταλιστικού κατεστημένου και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής; Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες για σκάνδαλα πρώτου μεγέθους, όπως αυτό με το Κατάρ, που κάποιοι Ευρωπαίοι Επίτροποι κατέληξαν ακόμη και στη φυλακή. Το ότι δεν υπάρχουν σήμερα ηγέτες με κύρος σαν κι αυτούς του παρελθόντος, που οραματίστηκαν την Ενωμένη Ευρώπη, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. 
 Τρανταχτό παράδειγμα είναι η στάση που κρατούν τρία χρόνια τώρα στον Ρωσο Ουκρανικό πόλεμο, με συνέπεια την καταρράκωση της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτή η τακτική εξυπηρετεί, πρωτίστως, τα Αμερικανικά συμφέροντα, ενώ στερεί την ευημερία από εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, όχι μόνο είναι απλοί θεατές, αλλά κάποιοι συνδράμουν κιόλας το Ισραήλ, ώστε να πραγματοποιεί ανενόχλητο το καταστρεπτικό έργο του απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Όλα αυτά έχουν κλονίσει συθέμελα το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με συνέπεια αρκετοί ψηφοφόροι να στρέφονται πλέον σε ακραία εθνικιστικά μορφώματα. 
 Κάποιες αποφάσεις των Βρυξελλών ευνόητο είναι, να επηρεάζουν τα κράτη που την απαρτίζουν, αλλά στη χώρα μας τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως τα τελευταία χρόνια. Από τη μια μεριά η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο και μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα. Από την άλλη τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο στον τόπο μας και κάποιοι από τους θεσμούς έχουν υποστεί σημαντική υποβάθμιση. 
 Η Ελλάδα σήμερα, με βάση το Ευρωβαρόμετρο, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, τόσο από άποψη ευμάρειας αλλά και ορθής πληροφόρησης των πολιτών. Για όλα αυτά η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει τις ευθύνες σε άλλους κι όχι στη δική της αυταρχική πολιτική. Εκτός αυτού η αλαζονεία των κυβερνώντων έχει ξεπεράσει κάθε όριο γιατί, όπως λένε οι ίδιοι, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση για να τους αντιπαρατεθεί. Μ’ αυτές τις εκλογές, όμως, δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες ν’ αλλάξουν κάποια πράγματα, ώστε να μετριαστεί κάπως η αλαζονεία των κυβερνώντων. Στις 9 Ιουνίου, λοιπόν, μαύρο στο «Μαυρογιαλούρο», γιατί τα χρόνια που ακολουθούν, θα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι είναι σήμερα.
 Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: bussunis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages