Βαριά καμπάνα 7 ετών σε 31χρονο για τις φωτιές στην Δυτική Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Βαριά καμπάνα 7 ετών σε 31χρονο για τις φωτιές στην Δυτική Μεσσηνία

 


Ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η δίκη του 31χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι ως υπεύθυνος για τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην Χρυσοκελλαριά και την Υάμεια Μεσσηνίας.

Οι φωτιές είχαν ξεσπάσει στις 18 και 19 Ιουλίου 2023, ενώ ο 31χρονος είχε ομολογήσει και τις καταστροφικές φωτιές του 2021 και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή.

Ποινή φυλάκισης 7 ετών 

Στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ αποφασίστηκε να εκτίσει ένα έτος της ποινής του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο κατηγορούμενος που είχε ομολογήσει εκτός από τις 2 παραπάνω φωτιές και τις πυρκαγιές τόσο του 2021 όσο και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν έχει κάνει τίποτα. Αναφορικά με την ομολογία του υποστήριξε πως το έκανε λόγω του ότι του ασκήθηκε βία κατά την ανάκριση και τον έπιασε κρίση πανικού.

Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και έχει νοητική στέρηση

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγγραφα με πραγματογνωμοσύνες ψυχιάτρων, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και έχει νοητική στέρηση.

Ο 31χρονος , ο οποίος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, κατά την ανάκριση του από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2023, είχε ομολογήσει. ότι αυτός έβαλε τις φωτιά στην Υάμεια το μεσημέρι της 18ης Ιουλίου του 2023 καθώς και, μια ακόμα, λίγες μέρες πριν, όπου κάηκαν 30 στρέμματα.

Παράλληλα, είχε παραδεχτεί πως αυτός έβαλε και τη φωτιά στη Χρυσοκελλαριά τον Ιούλιο του ’22, όταν έγιναν στάχτη 2.500 στρέμματα, κυρίως καλλιέργειες, ενώ είχε κινδυνέψει και το χωριό , όπως επίσης και τη μεγάλη φωτιά του 2021 στο Βασιλίτσι (είχε ξεκινήσει από τη Χρυσοκελλαριά) , όταν κάηκαν 4.000 στρέμματα και 22 σπίτια και αγροικίες.

Να σημειωθεί τέλος οτι μετά την περυσινή απολογία του ο 31χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages