Ρήμαζαν σπίτια στην Άνω Μεσσηνία- Λεία με χρήματα και χρυσαφικά, 120.000 ευρώ το παράνομο κέρδος τους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ρήμαζαν σπίτια στην Άνω Μεσσηνία- Λεία με χρήματα και χρυσαφικά, 120.000 ευρώ το παράνομο κέρδος τους


Χειροπέδες σε δυο άνδρες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από τις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που ακόμα αναζητάτε, οι οποίοι επί μήνες διέπρατταν κλοπές στην περιοχή της Οιχαλία
ς. Στο στόχαστρό τους σπίτια στην τοπική κοινότητα Τσουκαλέικα του δήμου Οιχαλίας, όπου εντοπίζεται η δράση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από όπου έκλεψαν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά. Εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής. 
 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -7- περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής σε οικίες στη Μεσσηνία. Για τις υποθέσεις αυτές, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές (19.6.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, ηλικίας 27 και 45 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 20χρονο ημεδαπό. 
 Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.1.2024 έως και την 18.6.2024, οι παραπάνω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής και -6- περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και αεροβόλα όπλα, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -120.000- ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages