ΔΗΜ. ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ" "Η Κυβέρνηση δεν έσκυψε στα πραγματικά προβλήματα υγείας και στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας"-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΔΗΜ. ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ" "Η Κυβέρνηση δεν έσκυψε στα πραγματικά προβλήματα υγείας και στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας"-VIDEO


ΤΑ συμπεράσματα της Ολομέλειας Ιατρικών συλλόγων Ελλάδας που έγινε στη Μεσσηνία, αποκρυστάλλωσε με δηλώσεις του στον Παλμό 90,5 και το Ionion FM μιλώντας στον Ι. Μποζίκα ο ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Δημήτρης Τζωρτζίνης.
 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρη Τζωρτζίνη “μέσα από αυτή την συνδιάσκεψη έχουμε στόχο να συμβάλλουμε με προτάσεις ώστε να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του συστήματος υγείας της χώρας μας, όπως ο θεσμικός ρόλος των Ιατρικών Συλλόγων υπαγορεύει. Πάντα το μέλημά μας είναι η καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας, είτε απευθύνονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα υγείας”. 
ΤΑ ΑΓΟΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Παράλληα μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα τόσο των 2 Νοσοκομείων της Μεσσηνίας όσο και την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας. Μάλιστα ενημερώθηκε όπως εξήγησε για τη λειτουργία των αγόνων νοσοκομείων του Νομού με έμφαησ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που παραμένει ΆΓΟΝΟ Β. 

Καθώς οι απολαβές των ιατρών του Ε.Σ.Υ. είναι υποδιπλάσιες των ευρωπαίων συναδέλφων τους η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων αποτελεί αυτονόητο ελάχιστο βήμα σύγκλισης. τέλος τη νομοθετημένη από τον Δεκέμβριο 2022 υποχρέωση της κυβέρνησης να εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να αναμορφώσει τα κίνητρα για τις άγονες και νησιωτικές περιοχές, υποχρέωση που αθετεί διαρκώς παρά τα έγγραφα και τις διαρκείς υπομνήσεις του Π.Ι.Σ. Η διατήρηση αυτής της στάσης έναντι των ιατρών του Ε.Σ.Υ. δύσκολα πείθει για την αφετηρία της, δεδομένων των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages