21 γιατροί έλαβαν άδεια για άσκηση έργου σε ιδιωτικά ιατρεία από το Νοσοκομείο Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

21 γιατροί έλαβαν άδεια για άσκηση έργου σε ιδιωτικά ιατρεία από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

 


Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, υλοποιώντας σχετική Υπουργική Απόφαση, ενέκρινε τα αιτήματα 21 γιατρών για την άσκηση ιδιωτικού έργου.

Σε 21 γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει χορηγήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου η διοικήτρια, Ελένη Αλειφέρη, όπως προκύπτει από τις σχετικές αποφάσεις που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Πρόκειται για υλοποίηση σχετικής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 20 Ιουλίου και καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου της Καλαμάτας ενημερώθηκαν στις 24 Ιουλίου, με έγγραφο της Διοικήτριας, για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου και αμέσως μετά οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν σχετικό αίτημα.

Τα αιτήματα που κατατέθηκαν από γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ικανοποιήθηκαν με αντίστοιχες αποφάσεις της κας Αλειφέρη, αφορούν την άδεια άσκησης έργου σε ιδιωτικά ιατρεία, καθώς και την άδεια άσκησης έργου σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κλπ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ, είναι η μη άσκηση κλινικού έργου σε ασθενείς που εξετάστηκαν στα τακτικά ιατρεία του Νοσοκομείου ή στο Κέντρο Υγείας και κάθε διασυνδεόμενη με αυτό Μονάδα Υγείας, από τον ίδιο ιατρό ή σε όσους ασθενείς βρίσκονται στην ενιαία λίστα χειρουργείου. Επίσης, τίθεται ως προϋπόθεση η μη διατάραξη, διαφοροποίηση ή παραβίαση της εύρυθμης ολοήμερης, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς και της ομαλής κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών ή της αντίστοιχης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages