Δασαρχείο Ολυμπίας: Θωρακίστηκαν εγκαίρως ευαίσθητες περιοχές σε Ζαχάρω, Φιγαλεία, Κρέστενα και Ανδρίτσαινα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Δασαρχείο Ολυμπίας: Θωρακίστηκαν εγκαίρως ευαίσθητες περιοχές σε Ζαχάρω, Φιγαλεία, Κρέστενα και Ανδρίτσαινα

 


Ολοκληρώθηκαν δασικοί δρόμοι και αντιπυρικές λωρίδες

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Σε τέσσερις Δημοτικές Ενότητες που έχουν ένα δυσάρεστο και βεβαρημένο παρελθόν πυρκαγιών ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και εμπρόθεσμα σημαντικά έργα αντιπυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα, το Δασαρχείο Ολυμπίας ολοκλήρωσε εργασίες βελτίωσης και συντήρησης δασικών δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων στις Δ.Ε. Ζαχάρως και Φιγαλείας, του Δήμου Ζαχάρως καθώς και στις Δ.Ε. Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας, του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Οι εργασίες έγιναν εγκαίρως με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη θωράκιση των περιοχών, καθώς όπως τονίζει στο ilialive.gr ο Δασάρχης Ολυμπίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου και το πρώτο μέρος του Σεπτεμβρίου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδος για την περιοχή.

«Οι περιοχές έχουν θωρακιστεί στο μέτρο του δυνατού, γιατί πάντα υπάρχει το απρόοπτο που πολλές φορές δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Εναι τέλος Αυγούστου και για την Ηλεία, και ειδικά την περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ολυμπίας είναι μια επικίνδυνη περίοδος. Προλάβαμε όμως όλες τις εργασίες και τους καθαρισμούς, εμπρόθεσμα και έγκαιρα. Οι δρόμοι είναι καθαροί και καλά συντηρημένοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε στην κορυφογραμμή Σμέρνα Πλατιάνα, έχει μήκος 6,5 χλμ και πλάτος περίπου 250 μ. Στο σημείο έγινε τριπλή αντιπυρική ζώνη με ένα τμήμα 30-40 μέτρων να είναι η καθαρή αντιπυρική ζώνη, περί τα 50 μ. εκατέρωθεν θα γίνει αναδάσωση με μη εύφλεκτα είδη όπως δρυς και χαρουπιές ενώ σε άλλα 50μ εκατέρωθεν υπάρχει στεγασμένη αντιπυρική λωρίδα.

Οι αναδασώσεις προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages