Στα Φιλιατρά η όμορφη βραδιά ποίησης με το βιβλίο της Τζένης Καραβίτη «ΚΥΡΙΑ SANTE» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Στα Φιλιατρά η όμορφη βραδιά ποίησης με το βιβλίο της Τζένης Καραβίτη «ΚΥΡΙΑ SANTE»


 Τη Δευτέρα το βράδυ με την πανσέληνο του Αυγούστου κάτω από το ρολόϊ της πόλης μας, ζήσαμε μια μαγική βραδιά ποίησης, με στίχους συναρπαστικούς με απαγγελίες μοναδικές και με επικοινωνία με τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Με το πάνελ παρουσίασης άμεσο, σε κλίμα συνεργασίας, είμαστε όλοι ……
μια παρέα και γίναμε κοινωνοί της συλλογής των ποιημάτων, της φίλης και συμπολίτισσας Τζένης Καραβίτη , “ΚΥΡΙΑ SANTE”.
Μας συνεπήρε η απαγγελία των φίλων μας, της Αλέκας Πλακονούρη, του ηθοποιού Νεκτάριου Φαρμάκη , της Γαρυφαλλιάς Τεριζάκη, της ψυχής της Παιδικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο Φουρναράκειο και φυσικά της ίδιας της ποιήτριας Τζένης Καραβίτη.

Την εκδήλωση αυτής της βραδιάς φορτισμένοι από συγκίνηση ,την αφιερώσαμε στον αείμνηστο, επί πολλά χρόνια Πρόεδρο του ΠΥΡΣΟΥ, Νίκο Αντωναρόπουλο, που πριν δύο ώρες τον είχαμε συνοδεύσει στο τελευταίο του ταξίδι.
Τον Νίκο, που είχε πρώτο του σπίτι το Φουρναρακειο, πρώτη του αγάπη τον Πυρσό και απέραντη λατρεία στον Κινηματογράφο.
Τον Νίκο, που διέθετε ατελείωτο χρόνο, εθελοντικά πάντα, για να προσφέρει σε όλους μας επί 35 χρόνια στην Κινηματογραφική Λέσχη του Πυρσού και επί 16 χρόνια στον Δημοτικό Κινηματογράφο, χειμώνα και καλοκαίρι, πάρα πολλές και σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες, με δική του αποκλειστική ενασχόληση και με τις επιλογές του, το σινεμά στα Φιλιατρά ήταν το επίκεντρο της ευρύτερης περιοχής για όλους τους σινεφίλ.

Τον Νίκο, τον αξέχαστο φίλο και συνεργάτη, τον Νίκο με τις προοδευτικές ιδέες, με οράματα για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά κυρίως με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας αλλά και των γειτονικών πόλεων.
Τον αξέχαστο και φίλο συμπολίτη μας, που δεν φτάνουν όσα λόγια, για να εκφράσουμε τη λύπη μας για την απώλεια αυτή.
Φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη μαγευτική αυτή βραδιά που τη χαρήκαμε όλοι , τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, τους δραστήριους και αγαπητούς φίλους , τη Τζένη ,την Αλέκα ,τον Νεκτάριο και τη Γαρυφαλλιά ,που αποφόρτισαν το κλίμα με την παρουσία τους και τη συμβολή τους.

Ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο της Τζένης και την περιμένουμε με νέο της δημιούργημα.
Ευχαριστούμε τον εκδοτικό οίκο ΕΝΥΠΝΙΟ, που συνεργαστήκαμε, και ευχαριστούμε και όλους τους φίλους, που ήταν μαζί μας από τα Φιλιατρά, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε και τους καλεσμένους μας, τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Νίκο Στριμπάκο , τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Αθανασόπουλο, τον Πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και τον πρόεδρο του Ομίλου Δράσης και πολιτισμού κ. Νίκο Κούρδογλου, που ήταν στην εκδήλωση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages