Στον πρωτογενή τομέα η συγκομιδή όψιμου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας προχωρά με πολύ καλό ρυθμό και μεγάλη ζήτηση τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό.
Οι καιρικές συνθήκες όμως δε βοηθάνε καθώς η ανομβρία και ο καύσωνας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην άρδευση. Όπως σημειώνει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ένας από τους πιο καταξιωμένους και έμπειρους παραγωγούς καρπουζιού, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού οι γεωτρήσεις τραβούν αλμυρό νερό ενώ είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν τα καρπούζια με ειδικές μεμβράνες, για να μην τα καταστρέψει η ζέστη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου