Επιτέλους ξεκινούν τα πρώτα έργα του Βιολογκού καθαρισμού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Επιτέλους ξεκινούν τα πρώτα έργα του Βιολογκού καθαρισμού

ΣΕ καλο δρόμό βρίσκονται οι εκσκαφές για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Κυπαρισσίας, καθώς η ανάδοχος εταιρεία εγκαταστάθηκε στο χώρο και το εργοτάξιο ξεκίνησε να λειτουργεί , σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Σαμπαζιώτης.
Οι εγκαταστάσεις προβλέπουν τον καθαρισμό των λυμάτων συνολικά του Δήμου με τνη δυνατότητα διαχείρισης όγκου λυμάτων ισοδύναμου με 20.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών όρων, θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις στις οποίες η υποδοχή και επεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων θα γίνεται σε κλειστές δεξαμενές ή κλειστούς αποσμούμενους χώρους. Ο βιολογικός θα είναι κλειστού τύπου, κανένα τμήμα της επεξεργασίας δε θα είναι ανοικτό χωρίς άμεση όχληση στο περιβάλλον, τόσο από οσμές όσο και από τη λειτουργία του.
Ο σχεδιασμός σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί 12.500 κατοίκους ενώ, χωρίς το κόστος να ανέβει πολύ, μπορεί να γίνει μια μονάδα για 15.500 κατοίκους με τη δυνατότητα επέκτασης στους 25.000 κατοίκους, καθώς οι υποδομές ήδη θα υπάρχουν. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του 2009, εμφανίστηκε εμπλοκή με την κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων του νοτιοδυτικού τμήματος, δηλαδή της νέας επέκτασης σχεδίου που έγινε στην παραλία της Κυπαρισσίας. Υπολογίζεται, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξηγούσε τη στάση του, ο ανάδοχος θα προκύψει σε δύο μήνες περίπου.

1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

ΕΦΟΣΟΝ η Κυπαρισσία δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό και τα λύματα της αποχέτευσης έπεφταν ΧΩΡΙΣ ΕΕΞΕΡΓΑΣΙΑ στην Θαλασσα τι σόϊ γαλάζια σημαία είχε ο Άη Λαγούδης?????

Συνεπως όχι καθαρή παραλία δεν ήταν αλλα χαβούζα.
Οσο για την μπλέ σημαία ΥΠΟΨΙΑΖΜΑΙ ότι με πλαστά πιστοποιητικά καταλληλότητας, έπαιρνε γαλάζια σημαία ο Άη Λαγούδης.

Ετσι δεν είναι? Τα λέω καλά???

Pages