Ξεκινά η αποκατάσταση 77 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινά η αποκατάσταση 77 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ένα από τα σημαντικότερα έργα για την αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχωρεί, καθώς την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου υπεγράφη η σύμβαση του αναδόχου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη. Στην υπογραφή παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κυρία Ντίνα Νικολάκου, καθώς το έργο έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή για δημοπράτηση. Επίσης, παρόντες ήταν ο κ. Παπαηλίου, προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ο κ. Κωστόγιαννης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης κατά την υπογραφή μίλησε για την το έργο το οποίο καθυστέρησε λόγω των διαδικασιών και βρισκόταν αρκετούς μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επεσήμανε ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα αλλά και επεσήμανε ότι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι το μεγαλύτερο έργο το οποίο εκτελείται αυτή στιγμή. Τα πρόστιμα είναι μια πραγματικότητα, ανέφερε, ενώ επεσήμανε ότι με αυτού το πρόγραμμα η Πελοπόννησος θα γίνει μια πρότυπη περιφέρεια. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τους 77 ΧΑΔΑ, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τρεις. Ένας από εκείνους είναι και αυτός του Δήμου Τρίπολης το λεγόμενο «Πλάτωμα». Όπως έχει σημειώσει ο περιφερειάρχης αρκετές φορές, εάν συνεχιζόταν η υπάρχουσα μελέτη που υπήρχε, το κόστος για την αποκατάσταση του Πλατώματος θα ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages