Όλοι εναντίον όλων στη Νέα Δημοκρατία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Όλοι εναντίον όλων στη Νέα Δημοκρατία

Την πιο ακριβή περιγραφή των όσων διαμείβονται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της ΝΔ είχε δώσει με την εμβληματική ατάκα του στην ταινία «Ο Ατσίδας» ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ένα κρεσέντο αμηχανίας μονολογούσε «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, είμαστε όμως μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…». Ομοίως λοιπόν και στο γαλάζιο στρατόπεδο, η εσωστρέφεια τείνει να αναχθεί σε κυρίαρχη πραγματικότητα, καθώς όλοι έχουν στραφεί εναντίον όλων.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης
Απόστολος Τζιτζικώστας εναντίον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά. Ντόρα Μπακογιάννη εναντίον Απόστολου Τζιτζικώστα και Αντώνη Σαμαρά. Αντώνης Σαμαράς εναντίον Ντόρας Μπακογιάννη. Μανώλης Κεφαλογιάννης εναντίον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ντόρας Μπακογιάννη. Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον Απόστολου Τζιτζικώστα. Με άλλα λόγια, ων ουκ έστιν αριθμός ως προς τις γαλάζιες κόντρες, με το γαλάζιο εσωτερικό να θυμίζει διακεκαυμένη ζώνη και την πολυθρύλητη ενότητα, στην οποία με κάποιο τρόπο όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί ομνύουν, να αποτελεί, προς ώρας τουλάχιστον, πουκάμισο αδειανό.
Τον τόνο έδωσε αυτή τη φορά για την αναζοπύρωση της γαλάζιας κόντρας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έβαλε εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την-ατυχή ομολογουμένως-παρουσία της ΝΔ στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη. Αφού χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκληση που απηύθυνε στους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ ο κύριος Μείμαράκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε για τον πρόεδρο της ΝΔ πως «ενώ ευαγγελίζεται τάχα την ενότητα στα λόγια, στην πράξη δεν το κάνει″. Αναφερόμενος μάλιστα στην εισβολή Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, ο κύριος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «θεατρινισμούς» και «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος», ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί έμμεσα και εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη, για την υποψηφιότητα της οποίας για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ είχε ήδη εκφράσει επιφυλάξεις, κάνοντας λόγο για συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, εννοώντας σύμπραξη Μεϊμαράκη-Μπακογιάννη, με δεδομένη τη στήριξη της δεύτερης στον πρώτο στην εσωκομματική μάχη.
Φυσικά, κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη δεν άφησαν τα σχόλια Τζιτζικώστα αναπάντητα. «Η διγλωσσία και η υποκρισία δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό» σημείωναν συνεργάτες της πρώην υπουργού και προσέθεταν πως «δεν φέρνουμε το νέο, αν προσπαθούμε να διαγράψουμε την ιστορία της ΝΔ». Μάλιστα, από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη έλεγαν πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είχε εκφράσει ενστάσεις για την υποψηφιότητά της μέχρι πρότινος..
«Ταμπακιέρα» η ενότητα
Πάντως, έμπειρα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένα από την εικόνα πλήρους σύγκρουσης που δίνει το κόμμα, μιας και βολές ένθεν κακείθεν δίνουν και παίρνουν. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα η «ταμπακιέρα» φαίνεται πως δεν είναι άλλη από το ζήτημα της ενότητας, με αρκετούς να εκτιμούν πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έχοντας μπει σε μια συγκρουσιακή λογική, θέτει υπό αίρεση την ενότητα και τη φυσιογνωμία της ΝΔ ως έχουν σήμερα. Πάντως, από το επιτελείο του κυρίου Τζιτζικώστα απορρίπτουν ως ‘αστείους» τους ισχυρισμούς περί διαιρετικής πορείας, δείχνοντας στις συνεχείς αναφορές του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ για την ανάγκη ενωτικής πορείας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει και συμβιβασμό με τα κακώς κείμενα της παράταξης.
Όπως και να έχει, ακόμα και μετρήσεις που γίνονται ή έγιναν αποτυπώνουν το ζήτημα της «ενότητας» ως ένα μια από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους, τις οποίες θα συνυπολογίσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ μπροστά από τη γαλάζια κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages