Στον κλάδο της Υγείας αναπτύχθηκε η Πελοπόννησος παρά την κρίση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Στον κλάδο της Υγείας αναπτύχθηκε η Πελοπόννησος παρά την κρίση

Έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών δείχνει ότι παρά την κρίση ήταν πολλές οι περιφέρειες της χώρας που κατάφεραν να αναπτυχθούν εξαιτίας της δραστηριότητας σε ορισμένου κλάδους Σε πείσμα της κρίσης αρκετές είναι οι περιφέρειες της χώρας που κατάφεραν να αναπτυχθούν, λόγω έντονης δραστηριότητας συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας. Η απασχόληση αυξήθηκε, συνεπεία της οικονομικής δραστηριότητας, με την εστίαση και τη βιομηχανία τροφίμων να δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις περιφέρειες που διακρίθηκαν. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, το οποίο σημειώνει ότι τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να φανούν χρήσιμα στη χάραξη της αναπτυξιακής πολιτικής.
Όπως σημειώνεται στη σχετική μελέτη: Ορισμένες περιφέρειες της χώρας (ίσως και υποπεριοχές αυτών) εξελίχθησαν ετερογενώς στην πλειονότητα των κλάδων και υποκλάδων της οικονομίας και σε αρκετές περιφέρειες κάποιοι κλάδοι αναπτύχθηκαν, παρά την ύφεση. “Αυτό δηλαδή δηλώνει την ύπαρξη επαγγελματικών διεξόδων, ενδεχομένως και δυνητικών συγκριτικών ή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που ίσως θα ήταν σκόπιμο να δοκιμαστούν και αναπαραχθούν σε άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να επισπευστεί ευρύτερα η ανάκαμψη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages