ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Μεσσηνίας παραβρέθηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των αγροτών στους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά και εξέφρασε την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα που ξεκινούν. Μιλώντας στους αγρότες ο Θανάσης Πετράκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Ο αγροτικός κόσμος για μια ακόμα φορά βγήκε  στο  δρόμο. Με τα νέα  μνημονιακά  μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνεται η «χαριστική βολή σε βάρος των αγροτών.
 Πρώτον, αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής εισοδήματος από 13% στο 20% το 2016 και 26% από το 2017. Δεύτερον, διπλασιάζεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου από 27,5% στο 55% για τα εισοδήματα του 2014 και το 2017 θα φθάσει στο 100%. Τρίτον, τίθεται υπό αμφισβήτηση το αφορολόγητο των αγροτικών επιδοτήσεων ως 12.000 €, ενώ καταργείται η επιστροφή φόρου  (επιδότηση) στο αγροτικό πετρέλαιο (φόρος ανεβαίνει από 66 € το χιλιόλιτρο στα 200 € το 2015 και στα 330 € το 2016. Τέταρτον, αυξάνεται η τιμή του ρεύματος καθώς και του ΦΠΑ στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια, υπηρεσίες (φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι κλπ) με αποτέλεσμα την σοβαρή αύξηση του κόστους παραγωγής. Πέμπτον, τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ. Έκτον,  περικόπτονται οι αγροτικές συντάξεις. Έβδομο, μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ για τα αγροτικά σπίτια και αγροτεμάχια, ενώ άμεσα προβλέπεται να ανοίξει ο φάκελος των «κόκκινων δανείων» 35.000 αγροτών της ΑΤΕ τα οποία πλέον έχουν περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη σκανδαλώδη εξαγορά της ΑΤΕ από την τελευταία. Τέλος υιοθετείται η απαράδεκτη πρόταση του ΟΟΣΑ για απελευθέρωση των ημερών φρέσκου γάλακτος (θα καθορίζονται από τον παρασκευαστή), σε βάρος των εγχώριων παραγωγών και καταναλωτών και υπέρ εισαγόμενων από βόρειες χώρες της ΕΕ. Αυτή η λαίλαπα μέτρων, θα συνθλίψει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο στον αγροτικό τομέα και στην ελληνική ύπαιθρο.
Για τη «Λαϊκή Ενότητα» ο αγροτικός τομέας θεωρείται κρίσιμης σημασίας. Κατά συνέπεια άμεση προτεραιότητα έχει η εφαρμογή  ολοκληρωμένης εθνικής αγροτικής πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας .
Η «Λαϊκή Ενότητα» προτείνει πολύπλευρη στήριξη των αγροτών,  κυρίως της οικογενειακής γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Η «Λαϊκή Ενότητα» στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά των μέτρων-ταφόπλακα σε βάρος κυρίως των μικρομεσαίων παραγωγών. Επιδιώκει τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δυνάμεων, για την απαλλαγή της χώρας από τα Μνημόνια, για άνοιγμα του δρόμου της οριστικής υπέρβασης της κρίσης, για παραγωγική ανασυγκρότηση και ελπιδοφόρα προοπτική του ελληνικού λαού και της νεολαίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages