ΚΑΥΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ -ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΥΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ -ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ!

ΤΟ καυτό φάκελο της διαχείρισης απορριμμάτων ανοίγει την Παρασκευή το βράδυ ο Δήμος Τριφυλίας στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση για τα τοπικά δεδομένα μετά την πρόθεση της Δημοτικής αρχής χωρίς καν να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα αγνοώντας την βούληση την τοπικής κοινωνίας.
ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Δύο φορές φάνηκε τουλάχιστον με όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση ότι χρειάστηκε να εκπονήσει μελέτη η Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας. Στην πρώτη μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας είχε εκτοξεύσει μύδρους κατά των υπαλλήλων για διογκωμένη μελέτη που ξεπερνούσε το αρχικό ετήσιος κόστος διαχείρισης. Συνολικά η Τριφυλία φαίνεται να δαπανά ετησίως για την καθαριότητα με την αποκομιδή το ποσό του 1,1 εκ. ευρώ για το 2014.  Η νέα μελέτη που εκτιμά ότι βασίζεται σε οικονομοτεχνικά δεδομένα καθορίζει στα 676.927 ευρώ την δαπάνη που αφορά το κόστος μισθοδοσίας προσωπικού μονίμων και αορίστου χρόνου, 229.600 αφορούν το έκτακτο προσωπικό, ενώ οι δευτερεύουσες υποχρεώσεις της υπηρεσίας καθαριότητας αγγίζουν τις 290.952 ευρώ. Ως αιτίες για την αλλαγή καθεστώτος στην καθαριότητα παρουσιάζεται το επιχείρημα ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων συναντά δυστοκία σε αποτελεσματικότητα λόγω της απουσίας μόνιμου προσωπικού με στόλο μηχανημάτων που θα καλύπτει το Δήμο, με αποτέλεσμα η καθαριότητα σε όλες τις ΔΕ να αποτελεί σοβαρό θέμα για τους δημότες.. Μάλιστα γίνεται νύξη για τη μισθοδοσία προσωπικού και την πραγματική αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την μελέτη όσο και την κοινωνική αποδοχή είναι αρκετά. Το πρώτο αφορά την ανακολουθία λόγων στο Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς η πλειοψηφική παράταξη του κ. Κατσίβελα διατυμπάνιζε ότι οι πόλεις και τα χωριά λάμπουν και οι διαμαρτυρίες των δημοτών ήταν μεν σωστές αλλά μεμονωμένες. Απόδειξη αποτελούν τα ρεπορτάζ μας τόσο στις σελίδες μας όσο και στο τοπικό τύπο που δείχνο την εγκατάλειψη. Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι ότι το κόστος που εξοικονομείται είναι πλασματικό καθώς οι υπάλληλοι που μισθοδοτούνται με 676.000 θα πληρώνονται μέχρι να λάβουν σύνταξή άρα θα επιβαρύνουν το Δήμο έστω και αν τους υποχρεώσει να τους κάνει μετάταξη και να διαφοροποιήσει το αντικείμενο εργασίας τους. Το τρίτο είναι ότι ο Δήμος Τριφυλίας αντί να αγοράσει απορριμματοφόρα ήδη μισθώνει οχήματα, παρότι χρόνια τώρα πλήρωνε πακτωλό χρημάτων για επισκευές οχημάτων ή μηχανημάτων μαζί με τα ανταλλακτικά τους οπότε η διαρροή κονδυλίων ήταν δεδομένη. 
Το τελευταίο ερώτημα που απευθύνουν πολίτες είναι ότι δεν έγινε δημόσια διαβούλευση για το θέμα, δεν έχει προχωρήσει η ανακύκλωση, ενώ σε περίπτωση που μελλοντικά στραβώσει η συμφωνία με τους ιδιώτες το επώδυνο κόστος θα υποστούν οι δημότες ενώ όλες οι οργανικές θέσεις καθαριότητας μετά την συνταξιοδότηση υπαλλήλων θα καταργηθούν οπότε ουσιαστικά δεν θα υφίσταται υπηρεσία Καθαριότητας...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages