ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΓΕΜΑΤΕΣ ιστορία και υπερηφάνεια ήταν οι σχολικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στην Κυπαρισσία για την επέτειο του ΟΧΙ τόσο στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, όσο και στον παιδικό σταθμό για τους μικρούς μαθητές.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ 40 ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κυπαρισσίας αφιερωμένη στην 28η Οκτωβρίου 1940 με μια όμορφη σχολική γιορτή πλαισιωμένη από μαθητές των σχολικών τάξεων και ειδικοτήτων του σχολικού συγκροτήματος. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου εξιστόρησαν τα γεγονότα με ποιήματα, χρονικό της επετείου με την βοήθεια πολυμέσων και ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Μπερδεύτηκα με αυτό που βλέπω" που ήταν πρωτότυπο ως ιδέα.  Παράλληλα  απόσπασμα του Άξιον εστί απήγγειλε μαθήτρια καθώς και ένα ποίημα οι "Γειτονιές του κόσμου" του Γιάννη Ρίτσου που χειροκροτήθηκε από τους μαθητές. Το θεατρικό απόσπασμα είχε ως κεντρική ιδέα το βιβλίο ιστορίας για την επέτειο του ΟΧΙ μέσα από τις συζητήσεις των παιδιών σε μια καφετέρια για την ιστορία της χώρας μας και τα μηνύματα της λαμπρής σελίδας που γράφτηκε εκείνη την εποχή.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι Δεν θα περάσει ο φασισμός όπου τα παιδιά έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα. Στην σχολική γιορτή ήταν παρών ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Δράκος με την υποστήριξη των καθηγητριών που ετοίμασαν την θεατρική ομάδα στην οποία συνεργάστηκαν η κα Τζαβέλλα Παναγιώτα και Παπαδοπούλου Ιωάννα. Να σημειώσουμε ότι πριν τις εκδηλώσεις απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε μαθητές του σχολείου που αρίστευσαν την περσινή χρονιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
Γεμάτες συγκίνηση ήταν οι εκδηλώσεις με το θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημοτικό παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας. Στην αίθουσα συγκεντρώσεων οι λιλιπούτειοι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα για την ένδοξη προσφορά των ηρώων του 1940, ενώ χειροκροτήθηκαν από τους γονείς τους που ήταν παρών. Εγκάρδιο χαιρετισμό έστειλε στο διδακτικό προσωπικό αλλά και τους γονείς των παιδιών ο Πρόεδρος του Φορέα κοινωνικής προστασίας, Αλληλεγγύης και αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας καθηγητής κ .Ζαχαρίας Κανελλόπουλος μιλώντας για την διαχρονική σημασία του ελληνικού έπους. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Άνω Πόλης από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολικών βαθμίδων, των αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης, ενώ έγινε τιμητική εκδήλωση μπροστά από το Ηρώο της Ελληνίδας Μάνας στη περιοχή της Αμαθούντας. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages