ΚΑΛΩΣ ΤΟ 4ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙΡΟ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΚΑΛΩΣ ΤΟ 4ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙΡΟ..

Σύγχυση προκάλεσε η κυβέρνηση σχετικά με το τι τελικά συμφωνήθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής που έγινε στο Αμστερνταμ για την ελληνική οικονομία. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για επιπλέον μέτρα (προληπτικό μνημόνιο) πάγωσαν την Αθήνα και χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες πριν μπορέσει να αντιδράσει η κυβέρνηση με ανακοίνωση.
Εσπασε την απεργία της ΕΣΗΕΑ η κυβέρνηση Τελικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση εξέδωσε ανεπίσημη ενημέρωση και παρά το γεγονός ότι υπήρχε η απεργία της ΕΣΗΕ το Αθηναϊκό Πρακτορείο έσπασε την απεργία και δημοσίευσε απεργιακό δελτίο με την ενημέρωση του Μαξίμου που αναφέρει:
Η κυβέρνηση ομολογεί ότι συμφώνησε για το προληπτικό μνημόνιο "Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα νομοθέτησης «νόμων υπό αίρεση» στην Ελλάδα» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στον απόηχο της συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στο Άμστερνταμ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι υπήρξε συμφωνία για τα μέτρα ύψους 3% επί του ΑΕΠ. Το πακέτο των μέτρων, σημείωναν ότι έχει διαμορφωθεί με βάση τις ελληνικές προτάσεις. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι μόλις πριν μια εβδομάδα, κάποιοι τις χαρακτήριζαν «μονομερείς ενέργειες». Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν τα μέτρα επαρκή για τον στόχο του πλεονάσματος 3,5% το 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία του περασμένοι Ιουλίου, έλεγαν οι κυβερνητικές πηγές, και πρόσθεταν: Το ΔΝΤ αποδέχεται το πακέτο των μέτρων, αμφισβητεί όμως ότι θα καλυφθεί ο συγκεκριμένος στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 (γι'αυτό απαιτεί προληπτικό μνημόνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages