ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Με «μουρμούρες» εγκρίθηκε, τελικά, κατά πλειοψηφία, η δαπάνη και η ψήφιση πίστωσης, ενώ έγινε ο καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Εργασίες Καθαρισμών Αντιπυρικής/Αντιπλημμυρικής Προστασίας Κοινοχρήστων Χώρων και Παραλιών Δ.Ε. Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 58.843,20 ευρώ με ΦΠΑ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας. Η τεχνικοοικονομική μελέτη που εκπονήθηκε από την Τ.Υ. αφορά σε απαραίτητες εργασίες για την πολιτική προστασία και τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και παραλιών της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για το έτος 2016. Όπως αναφέρεται: «Οι εργασίες Πολιτικής Προστασίας (Π.Π.) περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και τον καθαρισμό των ζωνών πυρασφάλειας των ΧΑΔΑ και των αγροτοδασικών δρόμων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς. Οι εργασίες Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Παραλιών (Κ.Κ.Χ.Π.) περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των παραλιών από φύκια και φερτά απορρίμματα και την περιοδική αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, δηλαδή την προώθηση των απορριμμάτων και την επίχωσή τους με χώμα.
Ο καθαρισμός της παραλίας θα γίνει σε δύο φάσεις: με ελαστικοφόρο φορτωτή θα απομακρυνθούν τα φύκια που έχουν συσσωρευτεί σε συγκεκριμένα σημεία της παραλίας. Τα φύκια τα οποία θα απομακρύνονται από τις ακτές θα συγκεντρώνονται σε κατάλληλα σημεία, απ’ όπου θα είναι δυνατή η φόρτωσή τους σε φορτηγά αυτοκίνητα του αναδόχου, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρονται και απορρίπτονται στο ΧΑΔΑ Κυπαρισσίας “Αλιμάκι”. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν με κατάλληλα μισθωμένα μηχανήματα, με χειριστές που θα έχουν τα ανάλογα προσόντα, και συγκεκριμένα: ελαστικοφόρος φορτωτής άνω των 90 ΗΡ, ερπυστριοφόρος περιστρεφόμενος εκσκαφέας άνω των 100 ΗΡ, φορτωτής- εκσκαφέας άνω των 90 ΗΡ, ανατρεπόμενο φορτηγό χωρητικότητας 7-10 tn, ανατρεπόμενο φορτηγό χωρητικότητας 17-22 tn, διαμορφωτήρας γαιών (grader) άνω των 90 ΗΡ, προωθητήρας (bulldozer) τύπου D7 ή παρεμφερής άνω των 150 ΗΡ, ελκυστήρας με χορτοκοπτικό, ελκυστήρας με μηχάνημα καθαρισμού παραλιών».
Οι θέσεις άμεσης επέμβασης είναι: ΧΑΔΑ «Αλιμάκι» της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, η διάνοιξη –συντήρηση των κάτωθι αγροτοδασικών δρόμων: «Βρύσες - Ψυχρό Βουνό», «Τσιβιδιά» προς Μπλεμενιάνους. Οι παραλίες που θα καθαριστούν είναι: «Αη Λαγούδης» επιφάνειας 12,00 στρ. και Αποβάθρα προς «Camping» 15,00 στρ. Ο καθαρισμός των ρεμάτων θα γίνει σταδιακά και μέχρι το τέλος της σύμβασης. Τα κύρια ρέματα που χρήζουν επέμβασης είναι στις θέσεις Μυραίικα, Τερψιθέα, Σπηλιά.
Toυ Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages