ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΚΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΛΛΑ Η ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΚΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΛΛΑ Η ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

               

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΟΜΑΛΗ η κίνηση στην αγορά της Τριφυλίας με ικανοποίηση για σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία που μονοπωλούν τις πασχαλινές αγορές, όχι όμως για τους εμπόρους που βλέπουν μέτρια εισροή εσόδων από τους επισκέπτες την φετινή χρονιά.
Πιο αναλυτικά ο Ηλίας Ζουρτσάνος κρεοπώλης κτηνοτρόφος που μιλά για στήριξη της τοπικής οικονομίας, τόνισε ότι η κατάσταση στην αγορά ήταν ικανοποιητική από τη Μ. Τετάρτη σε σχέση με πέρσι με τιμές μειωμένες κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Οι τιμές σε αρνιά και κατσίκια είναι από 7,90 ως 8,90 με ντόπια κρέατα παραγωγής μας που προτιμά ο καταναλωτής σε δύσκολες εποχές, ενώ γενικά η κίνηση ήταν καλή από τον Μάρτιο ενώ μειωμένη κίνηση παρατηρείται στα υποπροιόντα κρεατικών καθώς το κόστος για ένα κοκορέτσι είναι σημαντικό. Πρόσθεσε ότι ελληνοποιήσεις κρεάτων δεν υπάρχουν στην περιοχή μας ιδίως σε συνοικιακά κρεοπωλεία και ίσως συμβαίνουν σε αλυσίδες καταστημάτων.
Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΛΟΝ..
Μέτρια η κίνηση στα Λαική αγορά παραγωγών στη Κυπαρισσία όπου ο κ. Γιώργος είπε ότι η λαική ρήμαξε καθώς ο κόσμος δεν προλαβαίνει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ενώ ήταν απαισιόδοξος για το μέλλον των αγροτών καθώς οι εξαγωγές είναι μειωμένες ενώ είπε ότι άλλοι μας κάνουν κουμάντο για 60 χρόνια....Ο κ. Χρήστος μας εξήγησε ότι η κίνηση στη λαική είναι μειωμένη καθώς ο κόσμος με τόσους φόρους δεν μπορεί να πληρώνει τα χρέη του οπότε δεν πάει καλά η οικονομία με το κόσμο να αγοράζει λίγα προιόντα σε μικρές ποσότητες, ενώ ευχήθηκε για τον ελληνικό λαό να έχει μυαλό και σύνεση. Ενώ για την Κυβέρνηση είπε ότι μας γέλασε αλλά το πολιτικό σύστημα κουβαλάει αμαρτίες του παρελθόντος...
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΛΕΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ 
Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής επιτροπής των Εμπόρων Πελοποννήσου κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος μίλησε για καθημερινή μάχη της επιβίωσης καθώς η αγορά της Τριφυλίας δεν είναι αυτή που περίμενε ο εμπορικός κόσμος ενώ όλη η Ελλάδα βράζει στο ίδιο καζάνι με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι κοιυμπωμένος αγοράζοντας μόνο τα απαραίτητα. Επέκρινε το γεγονός αύξησης του ΦΠΑ που θα βουλιάζει τα έσοδα που θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα, ενώ για τη Τριφυλία επισήμανε ότι το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ικανοποιητικό αλλά χωρίς κάτι διαφορετικό. Σχετικά με την οικονομία υπογράμμισε δήλωσε ότι φοβάται ότι με βάση την επιδείνωση της κατάστασης μπορεί να οδηγηθούμε σε πιστωτικό γεγονός ενώ παρά το ότι η Ελλάδα παράγει δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι με μνημόνια. Διευκρίνισε ότι η Ελλάδα παράγει χρυσό και ορυκτά είδη, αλλά οι πόροι της θα αφομοιωθούν από τα μεγάλα συμφέροντα ενώ είπε ότι με τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού δεν ασχολούνται οι πολιτικοί μας καταλήγοντας ότι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο. Ευχήθηκε το φως της Ανάστασης να φωτίσει πρώτα από όλα τους πολιτικούς μας και όλο το κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages