ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LEADER ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LEADER ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

THN προετοιμασία του προγράμματος LEADER στην Τριφυλία ανέλυσαν οι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας σε μια αναλυτική ημερίδα που διεξήχθη στην Κυπαρισσία παρουσία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπου ακούστηκαν αρκετές αλήθειες για τις ατέλειες του παρελθόντος αλλά και την εξωστρέφεια που απαιτούν οι καιροί που ζούμε.
Ο κ. Γ. Αργυράκης ως εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής μαζί με το επιστημονικό προσωπικό εμβάθυνε στην υλοποίηση του προγράμματος που θα ξεκινήσει με ένα κανονιστικό πλαίσιο από τις αρχές του 2017 όπου θα προκηρύσσονται επιλέξιμα έργα, ενώ η διάρκειά του τίθεται χρονικά ως το 2022 περίπου δηλαδή 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Τους τομείς δράσεις στο μικρότερο σε πόρους πρόγραμμα έθεσαν συνεργάτες του ενδιάμεσου φορέα υλοποίησης, ενώ οι αιρετοί στους χαιρετισμούς τους μίλησαν για νέα αρχή όπως ο κ. Αδρακτάς αλλά αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση φορέα για έργα του Leader που εγκαταλείφθηκαν όπως το Εδαφολογικό εργαστήριο Φιλιατρών στο οποίο σήμερα δεν υπάρχει ούτε το κτίριο που ξεκίνησε..
ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ
 Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Παπαθεδοσίου μίλησε για σοβαρές ανάγκες της περιοχής όπως η ύδρευση με άλλα έργα που μπορούν να αξιοποιηθούν καθώς ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει όσο οφείλει στην υλοποίηση σοβαρών μελετών. Μάλλον η ομογενοποίηση του Δήμου καταγράφηκε ως αγκάθι στην ημερίδα για το μέλλον. Σύλλογοι πάντως από τα Φιλιατρά έθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για επιλέξιμες δαπάνες έργων μέσα από την πολιτιστική άυλη κληρονομία αλλά και την δημιουργία έργων όπως ο κ. Γιακουμάκης. 
4 ΑΞΟΝΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΣΤΙΑΣΕ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος επικεντρώνοντας στο πρωτογενή τομέα μιλώντας για αξιοποίηση του πλαισίου επενδύσεων σε πάγιες εγκαταστάσεις με σχέδια εξωστρέφεια στην τόνωση του αγροτικού τομέα, την ώρα που οι παραγωγοί αυτοχρηματοδοτούν μελέτες για έργα στη περιοχή. Για τις επενδύσεις δημοσίου χαρακτήρα έθεσε προτάσεις για ανάδειξη του αλιευτικού τομέα με την μεταποίηση και την οικοτεχνία φέροντας ως παράδειγμα την μονάδα τυποποίησης σαρδέλας στο Μάραθο. Ωστόσο μίλησε για τα αλιευτικά καταφύγια με έργα υποδομής, την ανάδειξη ιδιωτικού τομέα μέσα από δράσεις αξίας με τυποποίηση προιόντων, ενώ για την καινοτομία έθεσε ως στόχο τον οινοτουρισμό που γνωρίζει μεγάλη άνοδο στη Τριφυλία. Επίσης εξήγησε την φιλοσοφία για προβολή ειδών, συλλογικών δράσεων, ενώ έθιξε το θέμα των δρόμων που αγγίζει μεγάλα ύψη αλλά και το θέμα της πόντισης τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.....ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages