ΣΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΣΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ Λιμενάρι Φιλιατρών ξεκίνησε η πρώτη συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού για εξαγωγική δραστηριότητα με τα πρώτα ώριμα προιόντα να συγκομίζονται τις επόμενες ημέρες από τις μεγάλες καλλιέργειες της περιοχής, καθώς προς το παρόν οι τιμές είναι σχετικά ικανοποιητικές σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγωγών.
Για άλλη µια χρονιά οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν στην πρωιµότητα συγκοµιδής για τα καρπούζια θερµοκηπίου, τουτέστιν υπό κάλυψη σε µεγάλα τούνελ, από Τριφυλία και Ηλεία, όµως όπως αναφέρουν στην Agrenda παραγωγοί από την περιοχή, οι τιµές είναι φέτος µειωµένες περίπου κατά 37% από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και το επίπεδο των 80 λεπτών το κιλό. Μέση τιµή στα 50 λεπτά το κιλό στον παραγωγό αναλόγως των ποικιλιών. Η συγκοµιδή ξεκίνησε µε καλές αποδόσεις για τα πρώτα υπό κάλυψη..
ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Στα θετικά καταγράφεται φέτος η άριστη ποιότητα του καλοκαιρινού είδους καθώς καλλιεργήθηκαν πρώτη φορά νέες αλλά δοκιµασµένες ποικιλίες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει κινητικότητα τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά αλλά τυχόν αύξηση της ζήτησης αναµένεται µετά τα µέσα Μαΐου οπότε εικάζεται ότι θα επικρατήσει καύσωνας. 
Παράλληλα, η κατανάλωση καρπουζιού είναι άµεσα συνδεδεµένη µε τις υψηλές καλοκαιρινές θερµοκρασίες. Ο παραγωγός κ. Παπαδόπουλος τόνισε πριν λίγο μιλώντας στο kyparisisanews.com ότι η περιοχή της Τερψιθέας θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην εξαγωγική δραστηριότητα χάρη στο μεράκι και την επιμονή των παραγωγών μας .«∆ίνεται σιγά-σιγά έµφαση και στα άσπερµα καρπούζια, όσο αποκτάµε και την τεχνογνωσία. Πρώτα δίνονταν έµφαση στην υπερπρώιµη ποικιλία bostana αλλά πλέον µπαίνει και η σελήνη», σηµειώνει ο Π. Κόλλιας, παραγωγός από την Ηλεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages