ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

«Στον αέρα» βρίσκονται, παρά τη θέλησή τους, οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ιστορική «Αρκαδιά», την Πάνω (Παλιά) Πόλη της Κυπαρισσίας, σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων και χιλιάδων επισκεπτών. Η κατάσταση που επικρατεί είναι ιδιάζουσας μορφής και οι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε απόγνωση, επειδή μέχρι σήμερα ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει χορηγήσει άδεια σε κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και πουθενά στο Δήμο, όπως τους είπαν πολιτικοί παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, ισχυριζόμενοι πως ακόμα δεν έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τριφυλίας. 
Για τον εν λόγω σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο και έγκριση μόλις στις 2 Αυγούστου. Ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Τριφυλίας συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 17 Ιουλίου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, όπως κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο καθορισμός τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων Δήμου Τριφυλίας. 
Ωστόσο, αντικείμενο του Κανονισμού είναι η θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων για τη χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός των ορίων του Δήμου Τριφυλίας. Στην ιστορική «Αρκαδιά» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας παλιότερα και Τριφυλίας ακολούθως από το 2011, παραχωρούνταν χώροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με την καταβολή από τις επιχειρήσεις του τιμήματος που αντιστοιχούσε στα τετραγωνικά μέτρα που καταλάμβαναν έμπροσθεν των καταστημάτων, αλλά και απέναντι και διαγώνια από αυτά. Φέτος, τέτοια άδεια από το Δήμο Τριφυλίας δεν εδόθη, όπως δεν εδόθη και πέρυσι. Όπως δεν έχει δοθεί – σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή- σε κανένα κατάστημα στην Τριφυλία για χρήση κοινοχρήστου χώρου. Αυτή η κατάσταση, ωστόσο, προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Σχετικά, δε, με την Πάνω Πόλη, από τις προηγούμενες εβδομάδες ο κεντρικός δρόμος «κλείνει» τις βραδινές ώρες, οπότε δεν τίθεται ζήτημα κυκλοφοριακού προβλήματος. 
Οι επαγγελματίες, όμως, διατρέχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή κίνδυνο για τις επιχειρήσεις τους, χωρίς ο Δήμος να τους έχει δώσει άδεια, την οποία λένε πως έχουν ζητήσει, για τα τραπεζοκαθίσματα. Το όλο θέμα έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ότι έχει σε ομηρία τους επαγγελματίες και δεν έκανε έγκαιρα ό,τι έπρεπε για να μην έχουν προβλήματα με τα τραπεζοκαθίσματα. Το ίδιο τόνισε και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.  
Πλέον, είπαν, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, με τον κ. Ανδρινόπουλο και τον κ. Κουκούμη να τονίζουν ότι δεν είναι θέμα Κανονισμού αλλά χρήσης του χώρου, και τους αντιδημάρχους να αναφέρουν ότι υπάρχει μέριμνα στη μελέτη του κυκλοφοριακού και, κυρίως, στη μελέτη ανάπλασης τα πεζοδρόμια να μεγαλώνουν και έτσι με την εφαρμογή της θα λυθεί το πρόβλημα… 
Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages