ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΜΙΑ πολιτισμική γιορτή ενότητας πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αη Λαγούδη Κυπαρισσίας από τον ΜΕΣΚ με αφορμή την λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ που διεξήχθη κατά μήκος του Δήμου.
Αρχικά οι 5 χώρες που συμμετείχαν πήραν την σκυτάλη που τους διοργανωτές με ένα μικρό πάρτι στην παραλία το οποίο εκφράστηκε εκτός από μουσική με δημιουργικά παιχνίδια μεταξύ των αντίπαλων ομάδων τα οποία εκτός από πρωτότυπα ήταν κυρίως ευρηματικά. Αμέσως μετά οι 5 χώρες πήγαν στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί στην παραλία προκειμένου να ζωγραφίσουν ένα θέμα που τους αντιπροσωπεύει μαζί με χρώματα αποτυπωμένα σε καμβά και χαρτί μέσα από δημιουργική ενασχόληση. Εντύπωση προκάλεσε το θέμα της Γεωργίας με την ελληνική σημαία και μια ζωγραφιά με εκκλησία σε ένα όμορφο τοπίο, οι δράσεις του Ισραήλ, του Αν. Τιμόρ και της Αρμενίας, ενώ τα νέα παιδιά από όλες τις χώρες σε κεντρικό χώρο ζωγράφισαν μαζί το Δέντρο του Πολιτισμού και της ενότητας των λαών καθώς φωτογραφήθηκαν αποκλειστικά για την εφημερίδα μας.
ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΕΥΣΕΙΣ
Ικανοποιημένοι ήταν από το Μορφωτικό Σύλλογο με δηλώσεις τους η Πρόεδρος Σόνια Τουρκολιά μαζί με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς οργανισμού Φολκλορικών συγκροτημάτων CIOFF που επισκέφθηκε την περιοχή. Ο Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος Δημήτρης Κώτικας εξύμνησε την ιστορική Κυπαρισσία, λέγοντας ότι χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχουν αξίες και ιδανικά προσθέτοντας ότι κάθε χρόνο με δύναμη το Φεστιβάλ αυτό θα προβάλλει την εξωστρέφεια και την ανάγκη συνεννόησης των λαών μέσα από τους χορούς. 
Τέλος έγινε δεξίωση των συγκροτημάτων με φαγητό και ορχήστρα όπου οι εκπρόσωποι των 5 χωρών ετοίμασαν γεύσεις της πατρίδας τους μέσα από μια βραδιά Γευσιγνωσίας και προσέφεραν τα εδέσματα στους καλεσμένους οι οποίοι έδωσαν τα εύσημα στα συγκροτήματα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages