ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και τα… τσαλιμάκια μιας χούφτας δημάρχων της Πελοποννήσου, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) αποφάσισε τελικά, να συνεδριάσει, όπως όφειλε να είχε κάνει εδώ και μήνες, για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων! Στο Φορέα άλλωστε, πέφτει το βάρος της απόφασης για την υπογραφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει πάρει το πράσινο «φως» της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας! 
Μετά το περιθώριο που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, με κάποιους από αυτούς, να έχουν προβεί σε δηλώσεις και από την Καλαμάτα και αφού ξεκαθάρισαν πως δεν έχει να παρέμβει κανείς άλλος, πέραν των ίδιων των δημάρχων, ο πρόεδρος του Γιάννης Γρυπιώτης κάλεσε χθες του δημάρχους να προσέλθουν στην κρίσιμη συνεδρίαση που ορίστηκε για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του έργου και επεσήμανε πως πρέπει κάποιοι συνάδελφοί του, να αφήσουν στην άκρη το πολιτικό κόστος! 
«Το πρόβλημα αυτό, μας ταλαιπωρεί 30 χρόνια και δεν το λύνουμε γιατί δε θέλουμε», δήλωσε με νόημα ο κ. Νίκας και συνέχισε «Μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο διαρκείας που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη ανάληψη δράσεων, ελέω πολιτικού κόστους. Το κόστος πρέπει να το αναλάβουμε όλοι μαζί και το δήλωσα ευθαρσώς στον υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, όταν ήταν στην Καλαμάτα. Θα είναι κρίμα να χαθεί και αυτή η δημοτική περίοδος, χωρίς να έχει λυθεί αυτό το τεράστιο ζήτημα, που είναι μείζον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε ο δήμαρχος, που επεσήμανε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! «Βέβαια, οι χωματερές βολεύουν γιατί δεν ξοδεύουμε χρήματα, μπορεί να μη βλέπουμε το περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αλλά και τα πρόστιμα έρχονται…», σημείωσε και επανέλαβε τη θέση του για τον ΦΟΔΣΑ, ο οποίος όπως είπε, δεν μπορεί να… συνεχίσει ως συνδικαλιστικό Σωματείο. 
Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages